Poşta... şi mai cum?

Poşta… şi mai cum?

Vreau să fac un scurt comentariu privind două dintre acţiunile care, în opinia mea, vizează direct problematica securităţii naţionale, astfel:

1.Privatizarea Poştei Române

De dragul de a vinde ce mai este de vândut, acum este rândul Poştei să fie sacrificată pe altarul democraţiei. Poate că cei care decid acest lucru ar trebui să ştie că în nicio ţară democratică responsabilă Poşta nu este privată! În caz de război poştaşul trebuie să te cheme la oaste. Şi o va face. Sistemul de telecomunicaţii, privatizat deja, poate fi bruiat sau să nu execute deciziile naţiunii. Întreabă vreun yankeu daca poşta americană este privatizată…

2.Avionul prezidenţial

Obtuzitatea unor politicieni de cafenea merge până acolo încât ar fi de acord ca preşedintele CSAT-ului să meargă, eventual, cu Blue Air… Poate că visceralitatea politică este acceptabilă la talk show-uri, dar când este vorba de securitatea unor demnitari trebuie ca raţionalitatea să-şi spuna cuvântul. Costurile de 7 milioane de euro pe an, pentru întreţinerea acestui avion, pălesc faţă de costul unui kilometru de autostradă – cei 50 km de autostradă dintre Craiova şi Piteşti vor costa 2 miliarde de euro, adică vreo 40 milioane de euro per km! No comment.

Colonelul

Preluat de pe site-ul prieten Semper Fidelis.