Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a vizitat, în perioada 14 – 15 septembrie, sediile unor companii din industria de apărare israeliană, în cadrul vizitei oficiale pe care demnitarul român o efectuează în Statul Israel.

Miercuri, 14 septembrie, ministrul Dîncu a vizitat facilitățile companiei Israel Aerospace Industries din Tel Aviv, unde s-a întâlnit cu specialiștii români care lucrează în cadrul companiei.

Joi, 15 septembrie, demnitarul român a vizitat companiile Rafael Advanced Defense Systems ce activează în domeniul aerospațial și de apărare și Elbit Systems, o companie din industria de apărare cu investiții importante în România.

Pe parcursul discuțiilor cu conducerile companiilor, ministrul român al apărării a apreciat reprezentarea substanțială a firmelor israeliene în cadrul expoziției internaționale Black Sea Defense & Aerospace (BSDA) desfășurată la București în perioada 18-20 mai 2022.

De asemenea, a transmis părții israeliene disponibilitatea părții române de a discuta despre cooperarea aprofundată în domeniul înzestrării, care ar putea deschide calea pentru transferul de tehnologie şi know-how israelian, evidențiind importanța investiților realizate în România.

Totodată, și-a exprimat convingerea că eventualele proiecte de cooperare vor avea o valoare adăugată pentru ambele state şi vor contribui la amplificarea relaţiei bilaterale, invitând companiile israeliene să continue cooperarea cu industria de apărare din România.

Biroul de presă