Armata Romana

Întâlnirea șefilor Apărării din România și Ungaria

Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit marți, 22 martie, la sediul MApN, cu omologul din Ungaria, generalul-locotenent Romulusz Ruszin-Szendi.

Întrevederea s-a axat pe analiza situației de securitate în regiunea Mării Negre și pe stadiul implementării măsurilor aliate de consolidare a posturii de descurajare și apărare în România și Ungaria, respectiv pe întreg flancul estic al NATO.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu

De asemenea, oficialii au discutat despre colaborarea dintre forțele armate ale celor două țări în cadrul inițiativelor regionale, precum Batalionul Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii și Batalionul Multinațional de Geniu „Tisa”.

Șeful Statului Major al Apărării i-a mulțumit generalului-locotenent Ruszin-Szendi pentru participarea militarilor din Ungaria în statele majore ale structurilor NATO dislocate pe teritoriul țării noastre. „În contextul parteneriatului strategic dintre cele două țări, relațiile de cooperare militară au înregistrat, în timp, o creștere în consistență. Instruirea comună în cadrul inițiativelor regionale, participarea în grupurile tactice de luptă ale Uniunii Europene, precum și prezența militarilor noștri la evenimente majore de instruire în format multinațional, întrunit, reprezintă o constantă a prezentului”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

***

Programul vizitei șefului Statului Major al Apărării din Ungaria include întâlniri la Statul Major al Forțelor Terestre și Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est, în zilele de 23 și 24 martie.


Biroul de presă

2 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: