Marină

INS Vikramaditya, ex. Admiral Gorshkov, iese pentru prima data in larg

Vikramaditya iese din Severodvinsk in primul mars de test

Vikramaditya iese din Sevmash in primul mars de test

Nou transformatul portavion INS Vikramaditya a ieşit astăzi pentru prima dată în larg.

Vikramaditya, adică Viteaz precum soarele, este nimeni altul decât fostul crucişător greu purtător de avioane Admiral Gorshkov din clasa Kiev.

Nava a pornit în prima dintre ieşirile de test pre-livrare, părăsind dimineaţa şantierul naval Sevmash, de la nord de oraşul Severodvinsk. De-a lungul probelor ce se vor desfăşura de-a lungul a 120 de zile, toate sistemele navei vor fi testate.

“The main part of the trials is testing aircraft takeoff and landing,” – a declarat şeful Sevmash, Andrei Dyachkov.

Programul testelor este foarte înghesuit, dat fiind faotul că aviaţia de la bord va putea opera  numai între Iunie şi Septembrie, în condiţiile aspre ale Oceanului Arctic.

Zborurile de test vor fi efectuate cu două avioane aparţinând Rusiei, un MiG-29K şi un MiG-35, care vor fi pilotate de ruşi.

Rusia a livrat anul trecut Marinei Indiei 12 MiG-29K monoloc şi 4 bilocuri MiG-29KUB, ce vor fi bazate pe portavionul Vikramaditya.

India a comandat suplimentar alte 29 avioane MiG-29K pentru a echipa portavionul Vikrant care este în acest moment în faza de contrucţie.

O parte din echipajul indian al navei Vikramaditya a fost pregătit în Rusia şi s-a alăturat  echipei de ruşi care manevrează portavionul în primul marş, urmând că mai mulţi marinari indineni să fie aduşi din India pentru următoarele teste, echipajul de la bord ajungând la 2700 de oameni – adică dublul echipajului normal.

Sursa: The Hindu

– Resboiu –

 

29 Comments

 • Acum sa vedem dupa ce s-au facut atatea modificari daca portavionul si indeplineste criteriile operationale….om vedea cum o sa decurga lucrurile peste 2 ani cu acest portavion….Mutarea Chinei acum?Oblicii inca nu au portavioane echipate cu avioane cu reactie la bord pe cand India are sa ii vedem si pe astia ce masuri op sa ia.

  • Acum vreo doua saptamani aparusera pe net niste zvonuri cum ca fusesera observate doua portavioane in constructie, in China. Ceea ce… nu-i roz deloc!

 • A lasat mare mostenire URSS ul, si India si China opereaza si vor opera foste nave sovietice… Oare care ar fi fost flota URSS-ul daca ultimul nu se dezintegra ci se dezvolta saltetz inainte….):?

  • Simti nevoia sa stii?
   sunt sigur ca daca am spune acum si pentagonul s-ar sesiza la acesta intrebare.
   Garantat acum Irak-ul era Irak, de libia nu mai zic, Marte era arhicunoscut, Invizibilele erau ceva la ordinea zilei, Mig-29 si Su-27 erau la fier vechi, An-225 si Mi-26 erau aeronave firesti si mici ca dimensiune, probabil exista primul oras subacvatic, Tehnologia palsmei se foloseau in masa larga de la transport spatial la lasere superdezvoltate si in general o alta lume, parerea mea ca mult mai stabila si realista.

   • Iar Lenin ar fi tronat in fiecare piata din orasele lumii……
    Copiii ar fi purtat cravate de pionier , imnul Romaniei s-ar fi cantat la balalaica si alte asemenea impliniri marete.

    • Sa canti cu cravata la gat fara burta pana la gura de MAC, KFC si coca cola, sincer, foarte groaznic.

     • Am uitat in loc de hamburgeri am fi avut blini si piroshki plus cravata si alte alea sa nu mai uitam de vodca-cola ce sa mai spun raiul pe pamant iar muzica ar fi insemnat cazacioc manelizat (ca-n veci maneaua nu piere 🙂 ).

      • Cel mai groaznic ar fi fost sa vad filme cu Ivan in loc de Rambo, terminator, Greu de ucis si cireasa de pe tort, ce s-ar fi facut paamntul asta fara americani cand ar fi venit, Alien, Predator, Jurassic park si nenumaratele si clasicile filme de groaza care nici 1000 de ani de comunism nu ar fi schimat fata lumii in rau asa cum au facut aceste minunate si unicate filme.
       Iti mai aduci aminte de Cabana Diav ….? si actualele http://www.filmulde10.com/load/horror/3 care nimeni si nimic nu le poate oprii din fata copiilor, viitori debusolati, speriati, nevrotici, etc.
       Sa nu uitam ca ei nu stiu sa aleaga.
       MAi bun era un strung toata ziua la o profesionala decat confortul mintii in care se lamenteaza in lene la televizor.

         • CosteaH, esti c-am impertinent.
          Spun ceea ce vreau si vad realitatea pe care o vreau sa o vad.
          Fara postaci si alte chestii.
          DA, iubesc Rusia si pe Vladimir Putin, singurul politician sau conducator cu capul pe umeri din lume, restul sunt niste parveniti.
          Nu va convine, chiar nu-mi pasa, pentru mine america e cea care o consider pricina tuturor evenimentelor criminale din ziua actuala si din trecut.
          Restul care protesteaza in Rusia si aplaudacii de doi lei occidentali din rp. moldova sunt niste naivi si lipsiti de caracter.

          • Ai noroc că trăiești într-o țară în care (încă) poți să spui ce vrei și să vezi realitatea pe care vrei s-o vezi.

          • Nu inteleg chestia cu norocul, crezi ca daca nu mai spun pe forum ce vreau mi se termina norocul?
           Daca nu mai spun nu mor.
           Uite ca am trecut si prin comunism si precum vezi inca exist.
           Consideri ca viata sta numai in dreptul de a fi liber si a spune ce vrei? Poate da, dar cand spui ce vrei si cand vrei si vezi ca e in van atunci degenerezi in nebunie si violenta, ceea ce se si vede cu ochii liberi in ziua de astazi.
           Eu sunt patit si cu o chestie deloc de neglijat, adica pe la Parchetul general.
           Actele sunt clare de furt, dar respectivul tot el este liber, in comunism respectivul nu indraznea sa riste astfel de lucruri.

          • Consideră că ți-am răspuns ceva, că ești mulțumit (sau nu) de acel răspuns și că acest schimb de replici s-a terminat într-un mod amiabil. Mulțumesc.

   • Eu cred,ca un pic exagerezi.., oricum cred ca prin larg se plimbau citeva portavioane nucleare sovietice,cu niste MiG 35 si Su 35 navalizate la bord si mai cred ca s-ar fi pastrat multe familii moldovenesti ( care s-au destramat in urma plecarii in masa in Italia s.a. ) si mai cred,ca poate si eu zburam acum pe MiG 29 modernizat ( sau te miri – pe un Su 50 )undeva in Marculesti… 🙂 🙂
    Mai am o banuiala, am citit undeva ca daca nu se destrama URSS-ul – se destrama SUA, ( care s-a imbogatit in anii 90… pe timpul lui Yeltin pe petrol,gaze s.a. rusesti.. )

     • Am exagerat, se observa, dar inspre aceste lucruri rusia deja se indrepta.
      Ce stii de antrenamentele Pskov aerian, Spetnatz, MRU?
      Am intels ca vor fi scutul sirian in fata NATO!

      • Nu prea stiu nimic concret, nu exista informatii demne de incredere pe aceasta tema, doar zvonuri.. Stiu sigur ca Rusia sustine Siria si nu vor sa se repete scenariul Liviei, si asta din motive ca cunosc ei planurile “pacifiste” ale Pentagonului, astea incet incet se gatesc de fapt de razboi in sudul Rusiei, nu ma mir sa aiba rusii trupe de elita in Siria, ca alte tari au ( Franta , UK.,.. ) aici poate izbucni un razboi mai mare, si rusii i-si intaresc fortele armate in Caucaz,cea mai buna tehnica se indreapta acolo, se repara caile ferate,se pregatesc ofiterii,specialistii, i-si trimit familiile in Rusia. si alte chestii care indica ca situatia poate fi foarte serioasa…

  • Si inca ceva …
   Basescu era trimis la plimbare, SUA nu ne mai speria cu bau-baul cu scutul antiracheta, era indeajuns ca Rusia sa tina controlul la tot, plus ca mia/mc gaz ar fi undeva pe la 150$.
   Plus o industrie de masini destul de buna, si o agricultura vasta.

  • Nu bre, iesise populatia sa-i faca cu mana si sa cante portavion cu motor, ia-ma si pe mine in zbor. Si cu ocazia asta au afisat steagul marinei. Probabil asa, de oftica. Iti dai seama… dai tu indienilor portavion…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: