Nr. 69 7 martie 2013 Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro Elicopter prăbuşit în judeţul Bacău - update Maistrul militar cls. a III-a Laurenţiu Chiru şi plutonierul Vasile Manolache şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs joi, 7 martie, în judeţul Bacău. Maistrul militar Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, necăsătorit, avea funcţia de mecanic de bord. Plutonierul Vasile Manolache, în vârstă de 37 de ani, căsătorit, un copil, avea funcţia de sanitar militar. În acelaşi eveniment au fost răniţi locotenent-comandorul Petru Pricop-pilot, căpitanul Cătălin Balmuş-pilot şi caporalul cls. a III-a Doru Nănescu-paramedic. Militarii răniţi au fost transportaţi cu o aeronavă militară C-27 J Spartan la Bucureşti pentru tratament de specialitate. În toate unităţile militare din ţară şi bazele din teatrele de operaţii unde sunt militari români se vor desfăşura vineri, 8 martie, ceremonii militare în memoria militarilor căzuţi în accidentul aviatic. Biroul de Presă al M.Ap.N. Sursa foto: Contrasens * Redacţia Resboiu este sufleteşte marcată de tragedie. Cuvintele sunt de prisos şi nu ar schimba nimic... Condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi astăzi la datorie. Să-i ajute Dumnezeu pe militarii răniţi.
prima jertfa dcsl 🙁
Stiti cumva ceva despre elicopter, modelul, cand a fost livrat de catre ICA, daca a avut RK-ul facut.
De ce am impresia vaga ca vina a fost a pilotilor, “siajul” lasat prin zapada pare ca elicopterul sa tarat cativa zecid e metrii.
Sper ca nu e elicopterul cel mai recent livrat.
Regret nespus pierederea de vieti si doresc condoleante familiei, sunt sigur c aerau piloti grozavi.
Iar cei in viata le doresc sa se face bine cat mai repede si sa uite traumele.
Este vorba de “94” conform blogului Povesti de Aerodrom: http://povestideaerodrom.wordpress.com/2013/03/07/1000-de-cuvinte-lxxi/
Mare tragedie! Ca intotdeauna, catastrofele de aviatie au un ecou mai larg. Vinovatia este dincolo de nemijlocit. Este la acele persoane care au impartit pilotii in operetionali sau nu, care cu o neglijenta criminala au redus drastic resursa de aviatie fara a pune nimic in loc. Este a acelor care in functiile pe care le-au indeplinit, militare sau civile, la nivelul categoriei de forte – aviatia, la minister, comisiile de aparare ale parlamentului, parlamentul si nu in ultimul rand CSAT-ul, au neglijat grav problemele cu care se confrunta fortele aeriene si nu numai. As propune ca sumele reparatorii datorate tuturor familiilor victimelor catastrofelor incepand cu dec. 1989, sa fie platite in totalitate de cei responsabili privind asigurarea tehnicii necesare la nivel NATO, resurse, asigurarea pregatirii la sol si in zbor, si a conditiilor de trai ale personalului.