Infanteria Marină a Rusiei din Flota Pacificului a recepționat tancuri modernizate tip T-80BV, supranumite “tancuri zburătoare” datorită propulsiei asigurată de turbine cu gaz.

Tanc T-80BV

Tanc T-80BV

Tancurile T-80BV vor întări puterea de lovire a infanteriștilor marini.

“A train with combat hardware arrived at a railway station in Vladivostok the other day. After the unloading operation, the combat vehicles escorted by military auto police were delivered on special platforms to the military unit’s auto pool.”

A informat serviciul de presă.

Tancul poate accelera până la o viteză de peste șaptezeci de kilometri pe oră și are o autonomie de aproximativ cinci sute de kilometri fără realimentare.

T-80BV funcționează cu succes și în condițiile arctice extreme care corespund în mare parte iernilor grele din Orientul Îndepărtat.

Nu este prima dată când Rusia întărește infanteria marină din zonă cu astfel de blindate, “marinșii” ruși din Kamceatka și Primorye recepționând în 2018 și 2019 tancuri T-80BV.

Vestea asta nu pare interesantă, nu?

Dar, oare cum ar fi ca Rusia și China să declanșeze în același timp atacuri? Suntem cu ochii pe Ucraina și Taiwan, dar… what if țintele ar fi Japonia și ceva arhipelaguri cu resurse?

Iulian Iamandi