Leopard 2A4

Leopard 2A4

Ministerul indonezian al Apărării intenţionează pentru 2013 să achiziţioneze tancuri, elicoptere şi sisteme de rachete.

Acest fapt a fost anunţat, conform Jane’s, de către generalul Pramono Edhi Wibowo.

Conform lui Wibowo, achiziţiile de armament şi echipamente militare, sunt parte a menţinerii unui minim de trupe necesare.

În particular, indonezienii doresc să încheie cu Germania un contract pentru cumpărarea de tancuri Leopard 2 second-hand.

În Octombrie 2012 a fost anunţată achiziţia de către Indonezia a o sută de tancuri germane Leopard 2A4 şi a 50 de IFV-uri Marder, toate costând 280 de milioane de dolari.

Conform Jane’s, contractul nu este semnat dar acest fapt se va întâmpla în prima jumătate a anului 2013, după finalizarea tuturor condiţiilor.

Ministerul indonezian al Apărării a început negocierile şi cu SUA. De la americani se doresc elicoptere multirol UH-60 Black Hawk.

În Septembrie 2012, indonezienii au comandat în SUA opt elicoptere de atac AH-64D Apache dotate cu rachete AGM-114R3 Hellfire, totul la un preţ estimat la 1.4 miliarde de dolari.

Încă nu se cunosc detalii legate de cumpărarea sistemului de rachete cu raza de circa o sută de kilometri. Probabil, este vorba despre un MLRS, probabil R-HAN, dezvoltat loco, a căruit dezvoltarea a fort terminată la începutul acestui an – dezvoltare care a ţinut din 2005, cu testele demarând în 2010. Sistemul utilizează muniţii de calibrul 350 mm.

În urmă cu câteva zile, Rosoboronexport a comunicat că Indonezia a achiziţionat din Rusia încă şase avioane Su-30Mk2, piese de schimb, echipament tehnic şi motoare. Totul, la circa 470 milioane de dolari.

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –