Submarin din clasa Chang Bogo

Indonezia fericeste industria Coreei de Sud, totodata dubland valoarea exporturilor militare ale acestei tari, semnand cu Daewo Shipbuilding un contract in valoare de 1,1 miliarde de dolari pentru construirea a trei submarine.

Evenimentul marcheaza si debutul Coreei de Nord ca si tara exportatoare de submarine.

In baza acestui contract, Daewoo va livra cele trei submarine, fiecare de 1400 tone, catre Jakarta, pana la jumatatea anului 2018.

Submarinele in cauza, au un echipaj de 40 membri si dispun de opt tuburi lans-torpila, fiind inarmate atat cu torpile cat si cu rachete anti-nava.

Contractul urca nivelul exporturilor de armament la un nou record, reprezentand suma de 2.4 miliarde de dolari, mai mult decat dublul exporturilor militare de anul trecut. Acesta, mai reprezinta si al doilea mare contract militar dintre cele doua tari, dupa ce in Mai, Korea Aerospace Industries a semnat cu Jakarta un contract pentru exportul a 16 avioane supersonice de antrenament avansat T-50 Goldean Eagle, pentru suma de 400 milioane de dolari.

Inca nu se stie daca cele trei submarine vor include cele mai moderne imbunatatiri pe care Coreea de Sud le-a aplicat derivatelor din clasa Type 209 Chang Bogo din dotarea fortelor sale navale.

Thailanda, de asemenea si-a manifestat interesul pentru cumpararea unor astfel de submarine constrite in Coreea de Sud.

Sursa: Japan Security Watch