LCA Tejas

LCA Tejas

Citeam pe la finalul lunii trecute că indienii au dat-o în bară cu motorul băştinaş, iar acum încearcă să-i găsească loc prin alte părţi. Azi, a apărut o ştire conform căreia…

Dar, să începem cu începutul: motorul Kaveri, dezvoltat în India, nu va propulsa vânătorul uşor Tejas LCA. Pe zece Decembrie anul trecut, ministrul Apărării AK Anthony a afirmat într-un răspuns adresat parlamentului ţării, că motorul Kaveri ar putea fi folosit ca şi propuslor al USAV (Strike Unmanned Air Vehicle), o dronă indigenă din categoria UCAV, planificată să intre în serviciu prin 2020.

Astfel, India nu are altă opţiune decât aceea de a folosi o versiune fără postcombustie a motorului Kaveri în USAV.

Problema cu Kaveri este că puterea cu postcombustie a acestui motor este mai mică decât cea proiectată şi cu mult mai slabă decât necesarul pentru propulsarea LCA Tejas. Kaveri, fără postcombustie, este totuşi suficient de puternic pentru propulsarea unui UCAV de zece tone.

Kaveri

Kaveri

Testele cu Kaveri au fost efectuate în Rusia de către Gromov Flight Research Institute, unde o copie a motorului a fost instalatî pe un avion Il-76 banc de teste, şi s-au înregistrat 15800 livre-forţă faţă de 18200 în proiect, dar fără postcombustie s-au obţinut 11000, apropiat de valoarea planificată de 11500.

GTRE Kaveri este în dezvoltare încă din Martie 1989, iar ministrul Anthony a scris parlamentului că au fost efectuate 2200 ore de teste cu nouă motoare şi alte protipuri. În Rusia motorul a fost utilizat la viteza de 0.7 Mach şi la o altitudine de 40000 picioare de-a lungul a 27 zboruri, care au însumat 57 ore de zbor.

Dezvoltarea a fost completă în Decembrie 1996 la un preţ de proiect de 69.5 milioane de dolari, însă datorită unor aspecte tehnice, programul a fost extins şi costurile reevaluate la 515 milioane de dolari, dintre care până în prezent au fost cheltuiţi 362 milioane de dolari.

DRDO USAV

DRDO USAV

USAV aduce la exterior cu demonstratorul Neuron, care este propulsat de un motor Rolls-Royce Turbomeca Adour de 9000 de livre forţă.

Sursa: Aereo

Şi, cum ziceam, astăzi a apărut o ştire conform căreia India a încheiat cu SUA un contract pentru 99 motoare cu reacţie pentru propulsia avioanelor LCA Tejas.

În urmă cu doi ani, India a selectat compania americană General Electric în defavoarea rivalei European Eurojet 2000 pentru programul LCA Mark II, care ar putea fi gata prin 2014 – 2015.

“The deal worth Rs 3,000 crore has been finalized with the US for procuring 99 engines for the LCA Tejas MkII,”

Au declarat oficialii DRDO.

India are şi o opţiune pentru comanda a 100 de motoare, suplimentar.

Motoarele în cauză sunt GE-F414.

Sursa: Defence Talk

 

– Iulian Iamandi –