IAF Sukhoi Su-30 MKI

Air chief NAK Browne a declarat că Forţele Aeriene Indiene au identificat o bubă în proiectarea avioanelor de luptă supersonice Suhoi Su-30, dar că… merge şi aşa, neafectând paserea şi airworthinessu’.

Ca pe la noi. Zici că a băut apă după nea’ Vasile, electricianul de la întreţinere, dintr-o firmă trecută pe la mine prin CV.

După vreo două săptămâni în care băieţii mei se schimbau la lumină de led din fundul brichetelor – ştiţi despre ce fel de brichete vorbesc -, au venit unul dintre operatorii de CNC şi un strungar să îmi spună cam pe unde (nu) îl doare pe nea’ ăsta care mirosea a Orbit ca să nu miroasă a babalau de la şapte de când semna condica şi cum ei îşi pun sutienele invers pe întunericul ăla străbătut de lumini de leduri de brichetă precum de laserele din Star Wars. N-au întrerupărtor la vestiar.

Fazele astea îmi plac la nebunie, pentru că de regulă pică exact când producţia e în urmă, livrarea se apropie şi taman atunci inevitabil trebuie să se defecteze două-trei utilaje şi când acestea sunt reparate, evident apare o pană de curent, plus că e ziua de după salar şi doi sudori nu sunt prezenţi pentru că ieri i-a prins flama. În gură.

Şi când asculţi p-asta cu Suhoiul, pardon, cu nea’ Vasile,  te întrebi cu ce ai greşit pe lumea asta… Şi te uiţi în gol vreo treij’ de secunde ca la Suhoiul defect care zboară, precum la un ceas funcţional care după ce l-ai reparat ţi-au mai rămas câteva piese.

Şi nea’ Vasile, pe care nu poţi să-l cotoflenghereşti pentru că are ciroză uscată, dar şi din alte motive la fel de întemeiate, se uită surprins şi are buzele respinse puţin una de alta ca de fiecare dată când îl activează careva. Dă explicaţia:

– Ce întrerupător? Păi dacă uneşte firele se aprinde becu…

Mă doare capul. Opresc ştirea, că râd şi nu mai iese nici un drac.

Şi cui îi mai pasă de ştire? Că dacă e defect şi zboară, înseamnă că n-are nici pe dracu!

Aşa s-a călit oţelul…

Articolul cu ştirea e pe aici: Hindustantimes

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.