Aviaţie

India vrea sa cumpere doua Mirage 2000 second hand

Mirage 2000

Conform ziarului indian “The Economic Times”, Forţele Aeriene Indiene doresc să cumpere două avioane Mirage 2000 la mâna a doua pentru a completa pierderile din acest an.

India a semnat un contract de modernizare cu Franţa pentru 51 avioane Mirage 2000, însă au pierdut câte un astfel de avion în lunile Februarie şi Martie.

Sursa din interiorul Forţelor Aeriene a declarat pentru ziarul indian că se urmăreşte achiziţia a două Mirage 2000 din Franţa sau o altă ţară care operează acest tip, deoarce linia de producţie a fost închisă.

În total, contractul de modernizare a celor 51 de avioane va costa India 2.3 miliarde de dolari.

Două dintre avioanele indiene Mirage 2000 se află în acest moment în Franţa pentru modernizare, sub supravegherea unei echipe indiene, iar restul vor fi modernizate local de către HAL cu ajutor francez. Procesul de modernizare se va întinde de-a lungul a zece ani.

Avioanele Mirage 2000 dotează în prezent trei escadrile indiene, toate bazate în Maharajpur. După modernizare este posibil ca una dintre escadrile să fie transferată pe altă bază aeriană.

Cele două avioane pierdute de către Forţele Aeriene Indiene sunt bilocuri şi vor costa mai scump, datorită faptului că dublele Mirage 2000 nu au fost fabricate în număr mare.

Sursa: Aereo

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe SpecialeSpace; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: