HAL Rudra ALH-WSI MK IV

HAL Rudra ALH-WSI MK IV

Armata Indiei va recepţiona primele două elicoptere cu sistem de armament integrat (WSI) tip Rudra ALH-WSI Mk-IV în perioada de desfăşurare al Aero India 2013.

Preşedintele Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) R K Tyagi a declarat pentru Express că Rudra va fi disponibil pentru demonstraţii în zbor în timpul show-ului aerian.

“Rudra will definitely add more teeth to Indian Army and we will roll out more production units to the squadron,”

Publicaţia Express a anunţat cu ceva timp în urmă că HAL va produce în jur de 70 de elicoptere Rudra pentru a satisface cererile iniţiale ale Armatei.

“In addition to the redundant flight critical systems, IR suppressor, armour panels, crashworthy features and self-sealing fuel tanks enhance the survivability of the helicopter in the battlefield environment,”

A mai spus Tyagi.

Rudra va dispune de mai multe tipuri de armament, care îi va permite descoperirea şi distrugerea oricărei ţinte.

Elicopterul posedă sisteme electro-optice, vizor de ochire pe cască şi sistem de ţintire inclus în sistemele fixe din bord.

Oficialul HAL a mai adăugat şi că rotorul rigid îi permite elicopterului Rudra să fie foarte agil şi manevrabil şi în combinaţie cu motorul puternic, poate executa misiuni până la o altitudine de şase kilometri.

“With such capabilities, Rudra is unmatched in the world, in its class,”

Tyagi a confirmat că HAL are în plan integrarea de sisteme suplimentare pe Rudra, incluzând contramăsuri termice, data link, sistem de evitare a obstacolelor (pentru Armată), sistem de tăiere a cablurilor (pentru Forţele Aeriene) şi senzori NBC.

Întrebat despre versiunile precedente ale ALH Dhruv, Tyagi a spus că trei ţări şi-au manifestat interesul legate de acestea.

În prezent sunt operaţionale peste 130 elicoptere Dhruv din care 110 sunt utilizate de către Armată şi 12 de operatori civili.

Elicopterele Dhruv sunt operate şi de către alte ţări: Ecuador, Nepal, Mauritius, Maldive.

Sursa: Laser Focus World

 

– Iulian Iamandi –