Resboiul Stelelor

India reduce incarcatura experimentala a navei spatiale Mangalyaan destinata orbitarii planetei Marte

Mangalyaan mars orbitter India

Mangalyaan

India reduce greutatea totală a încărcăturilor destinate experimentelor pentru explorarea planetei Marte, de la un total iniţial de 25 kilograme la 15.

Misiunea Orbitală Marţiană va demara la mijlocul lunii Octombrie a acestui an prin lansarea de la Sriharikota, statul Andhra Pradesh, cu ajutorul unei rachete purtătoare PSLV (Polar Satellite Launch Vehicle), a navei spaţiale Mangalyaan.

Mangalyaan va dispune de cinci încărcături experimentale cu o greutate totală de 14.49 kilograme.

Încărcăturile includ (şi am să păstrez denumirile în engleză, ca să nu iasă altceva…): Methane Sensor, Thermal Infrared Spectrometer, Mars Color Camera, Lyman alpha photometer şi Mars Exospheric Neutral composition analyzer.

India speră ca misiunea către Marte o va propulsa în clubul de elită care în acest moment are cinci membre – SUA, Rusia, Uniunea Europeana, China şi Japonia – care au lansat misiuni similare.

Mars Orbiter-ul indian va înconjura planeta Marte în trei zile, cu punctul cel mai apropiat fiind la numai 371 kilometri distanţă, iar maximul la 80 000 kilometri.

Premierul indian Manmohan Singh a anunţat misiunea orbitală marţiană în cadrul discursului său cu ocazia Zilei Independenţei, în 2012.

Sursa: Mars Daily

– Resboiu –

7 Comments

  • Interesanta decizia. Pacat ca nu au anuntat si cauza. Ma indoiesc ca brusc au avansat tehnologic suficient incat sa reduca dimensiunile aparatelor stiintifice ambarcate…

    Sper sa functioneze totul si sa nu aiba ghinion.

  • Nu cumva Marte este pur si simplu prea mult pentru posibilitatile tehnologice ale omenirii, in acest moment si viitorul apropiat? De ce nu se concentreaza toti pe colonizarea Lunii si exploatarea resurselor de acolo, avand in vedere ca planeta noastra saraceste pe zi ce trece si ca ne inmultim ca iepurii?

  • Domnilor, daca ramaneati tovarasi, probabil ca aveam si noi un satelit si cooperari cu tovarasii nord-coreeni si prietenii iranieni.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: