Aviaţie

India, nemultumita de Ka-226T si AS550 Fennec

Kamov Ka-226T

Kamov Ka-226T

India ar putea întârzia competiţia pentru achiziţia a 197 elicoptere uşoare multirol, competiţie în urma căruia se va un contract în valoare de două miliarde de dolari. Indienii au invocat “motive tehnice”, conform site-ului Defense News care citează o sursă din cadrul Forţelor Aeriene Indiene, care a afirmat că experţii indieni nu acceptă aspecte legate de puterea motoarelor de pe elicopterele Ka-226T ţi AS550 Fennec.

Nu s-a comunicat vreo măsură de rezolvare a problemelor legate de aceste nemulţumiri, apărute în urma testelor în zbor efectuate în 2012 în urma cărora au fost raportate neajunsurile.

Competiţia pentru furnizarea a 197 elicoptere a fost anunţată în 2009 şi se intenţionează ca tipul de elicopter învingător să înlocuiască bătrânele Chetak (SA-316B Alouette-3) şi Cheetah (SA-315B Lama).

Imediat, au trimis oferte mai multe companii: Rosoboronexport, Bell Hellicopter, AgustaWestland, Eurocopter, Sikorsky şi Boeing.

În 2010 competiţia a fost anulată, pentru a fi restartată în 2011.

Anul trecut, în Noiembrie, competiţia a fost la un pas de a fi anulată din nou, în baza unui scandal de corupţie. În particular, compania AgustaWestland era suspectată de mituirea unui general indian pentru ca elicopterul prezentat să aibă… succesuri.

N-a fost să fie şi AgustaWestland a picat testul.

Sursa: Lenta

 

– Iulian Iamandi –

 

3 Comments

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: