Suhoi Su-30MKI

Foaie verde maghiran, bine-i sa fii indian..

Sa fii pilot indian!

Adica, sa o dam de-a dura cu exemplul romanesc: esti pilot tanar, cu potential, dar nu faci trecerea pe supersonic si zburatacesti pe IAR-99 STANDARD jucandu-te acasa Flanker sau alte sim-uri.

Ai putea fi unul dintre cei care zboara bine, sau care zboara super.

Ai putea starni aplauzele multimii pe la showuri aeriene, sau ai putea fi un bun tragator, ori ai tine excelent formatia.

Da, tu te-ai facut pilot ca sa fii pilot. Sa zbori mult si sa zbori la vanatoare.

Ai invatat mult, ai tras de tine sa fii sus, te temi sa nu ti se duca dracului visul si sa ajungi numai sa zbori in vis pe supersonice.

Tu, ai putea fi pilotul de care sa vorbeasca lumea.

Tu, ai putea fi un pilot care trage precum Hartmann, tine formatia precum Dobran sau Darjan si face acrobatie precum Bazu Cantacuzino

N-are. N-are tara, ca ti-ar da.

Poate te gandesti ca poti deveni un Alex Papana, atunci cand vezi Extrele si Zlinurile si Suhoiurile si Yakurile. Da, te gandesti putin. Si Papana a fost militar, dar a trecut pe acro civila. Alungi gandul: asta ar insemna sa nu mai fii pilot de vanatoare, sa nu mai zbori supersonicele.. La urma urmei, Papana n-a venit acasa sa se bata cu americanii! Lasa-l…

N-are. Nu are! Astia de la hatzuri nu mai aloca fonduri nici pentru zbor de ziua tarii, iar peste statuia Aviatorilor au trecut turcii de la Turkish Stars nu ai vostri/ai nostri, care cu emotii in suflete ar fi trecut in patrula si unul din ei s-ar fi desprins ca sa impunga cerul, o lumare pentru cei cazuti, un semn catre aviatorii Escadrilei din Cer, sa stie ca stim si ca nu ii uitam.

Mai da-i in ma-sa pe astia de la hatzuri si pe cei ce vor veni. Ii doare in cur.

Si uite, la indieni… astia mai vor sa cumpere vreo suta treizeci de avioane Su-30!

Da, asa a declarat Sergei Kornev, unul dintre stabii din Rosoboronexport. Ca India vrea sa posede 270 de Suhoi Su-30. Doua sute saptezeci! Plus Rafale! Plus Mirage 2000! Plus MiG-29! Plus ce dracu mai au ei prin inventare.

De ce aia pot si noi nu putem? Ce are India si noi nu avem?

Sursa: DefenceTalk

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;