Terestre

India da 240 de milioane de rogodei pe rachete antitanc Invar si Konkurs

Tancuri T-90

Conform agentiei RIA Novosti, India si Rusia au semnat doua contracte pentru furnizarea de rachete antitanc rusesti. Cei de la RIA Novosti citeaza o sursa din interiorul Ministerului indian al Apararii.

Sursa a confirmat semnarea contractelor, refuzand sa dea mai multe detalii.

Conform unor articole aparute in presa locala Rusia va livra 25 000 rachete Invar pentru tancurile T-90 din dotarea Indiei si 10 000 de rachete antitanc Konkurs. Suma estimata este de 240 milioane de dolari.

Surse din cadrul Guvernului Indian citate mai inainte in presa locala au afirmat ca India va cumpara 10 000 rachete Invar din Rusia, iar alte 15 000 rachete ar urma sa fie produse sub licenta.

Fostul comandant al armatei indiene, Generalul V K Singh, a declarat in luna Martie a acestui an ca unele unitati dispun de stocuri de munitie pentru tancuri care ar ajunge pentru numai trei sau patru zile de conflict.

Hm. Acuma, ma intreb si eu ca cetateanul:

1. Romania cum sta cu stocurile de munitii?

2. Cum o fi sa iti poti permite ca stat sa platesti 240 de milioane de dolari doar pentru rachete antitanc?

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;

12 Comments

  • Pt ca ai nostri sifilicieni(adica Statu’) nu au nevoie de armata. Costa mult si banii aia pot fi folositi mai bine pt ‘investitii’ in averea personala. De aia se ingroapa cam tot ce misca si am ramas fara nimic.
   La sarbi o fi altfel(firma e privata dar e sponsorizata de state-owned intermediary agency, ma rog, dubios, dar se mai misca ceva)…aia si-au luat-o si probabil la ei armata chiar o fi pt apararea tarii.
   La noi e o adunatura pestrita de bugetari dezarmati…

   • Le zici bine GSG9 si, din pacate, foarte realist.

    Armata, la noi, a ajuns un fel de jucarie pentru interese. Se ignora potentialul unor parti din marea structura, care ar putea aduce beneficii economice.

    Din fericire, ceva-ceva se mai misca pe ici pe colo si incepe sa se miste interesant. Nu zic mai multe, ca nu ne caracterizeaza senzationalul. Adica stim sa tinem gura inchisa.

 • Sa zicem ca luam 10 rachete anti-tanc
  – 3 le tragem in poligon
  – 3 distrug 3 tancuri
  – 1 distruge un transportor
  – 3 rateaza sau lovesc protectiile tancului (active sau pasive)
  ————————
  10 rachete x 35.000 eur = 350.000 eur
  vs
  3 tancuri x ~1.000.000 eur
  1 transportor x ~ 700.000 eur
  12 tanchisti + 3 din tab = 15 victime

  AG 7 si AG9 sunt povesti de adormit copii vs tancurile in folosinta la momentul actual. Noi nu avem la unitati nici macar lovitura in tandem. Adica lovitura nu trece de cel mai banal blindaj reactiv care este pe tancurile rusesti de 20 de ani.

 • Indienii parca au importat si proiectile APFSDS de tipul CL3254 de productie romaneasca(tehnologie israeliana), cal.125 mm, cumparate in 1999 si utilizate de indieni pentru T-72.

  In Romania cred ca fusesera dezvoltate pentru a fi folosite de catre TR-2000.

 • referitor la ultima intrebare din articol…cum o fi sa ai dimensiunile unui mic continent, sa ai 1 miliard si ceva de cetateni si sa ai in coasta alt miliard si jumatate cu care te impungi mereu? d’aia “isi permit” indienii sa dea un sfert de miliard pe rachete antitanc.
  In alta ordine de idei, pt. o tara ca Ro, probabil investitia in rachete antitanc perfomante si “pe saturate” ar fi mai de actualitate decat glamorosul multirol.

 • […] sursa Tweetvaso linkArticole asemanatoare:Al cincilea Type 45 Destroyer-DefenderPZL Swidnik a prezentat prototipul SW-4 Solo pilotat si… UAVRusia va completa livrarile de Mi-35M catre Brazilia in 2012Armata din Afganistan: era talibana si prezent-viitorIsraelul nu doreste ca Egiptul sa cumpere submarine din Germania Blonde Avalanche 2012 la BrailaCum poate fi invins F-22?! F 22 Raptor versus Eurofighter TyphhonInformatii de la Jackal Stone 2012Submarinele Lada vor primi sisteme noi de propulsieCommentsPowered by Facebook Comments […]

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: