MRSAM

Acesta este, fără îndoială, cel mai mare contract de livrare de armament obținut de industria militară israeliană. Pe 7 aprilie, compania de stat Israel Aerospace Industries (IAI), a declarat că va oferi Indiei sistemul “MRSAM Advanced” și sistemul “LRSAM” pentru 2 miliarde de dolari.

Bazat pe rachetele sol-aer Barak 8, MRSAM este rezultatul cooperării dintre compania israeliana IAI si agenția de cercetare a Ministerului Apărării indian. Aceasta este o versiune terestră a LRSAM ce va echipa viitorul portavion de conceptie indiană.

Sistemul MRSAM include, de asemenea, un punct de comandă și control, un radar de urmărire și un lansator mobil. Acest sistem a fost proiectat pentru a angaja simultan mai multe ținte pe o rază de 70 km.

Conform planurilor Indiei, sistemul MRSAM va trebui să echipeze 5 regimente pana in 2023. Surse din presa indiană spun ca Bharat Dynamics Limited va produce proiectilele, în timp ce Bharat Electrinics Limited, Larsen, Toubro și cu Tata Group vor fi solicitate pentru a produce subansamblele.

“Acest contract recunoaște [….] profesionalismul tuturor celor ce lucrează în industria de apărare a Israelului. Suntem mândri ca IAI conduce acest proiect, după un lung proces comun de dezvoltare”, a spus Joseph Weiss, președintele companiei Israel Aerospace Industries.

Anul trecut, industria israeliană de armament a înregistrat puțin peste 6,5 miliarde de dolari din comenzi, o creștere de 800 de milioane de dolari față de 2015. principala piață de desfacere este in Asia cu 2,6 miliarde dolari din contracte.

Iuliu Popovici

sursa: opex360.com