Boeing CH-47 Chinook (via srizone.us)

In urma evaluarilor comparative facute de specialistii indieni, oferta Boeing a fost desemnata ca fiind cea mai ieftina. Perdantul competitiei pentru dotarea Fortelor Aeriene Indiene cu un elicopter greu de transport este constructorul rus de aeronave cu aripa rotativa – OKB Mil. Rusii au participat la aceasta competitie cu modelul Mi-26.

O sursa din cadrul Ministerului Apararii a declarat pentru presa: “Prezentul contract este pentru 15 elicoptere multimisiune. Oferta Chinook a fost mai ieftina atat din punct de vedere al costului initial de achizitie cat si al costului pe toata durata de utilizare. Comitetul de negociere a contractului va finaliza intelegerea pentru Chinook.”

Aceasta este a doua competitie pe care rusii o pierd in fata americanilor dupa ce tot Boeing si-a adjudecat un contract in valoare de 1.4 miliarde de dolari pentru furnizarea a 22 de elicoptere de atac AH-64 Apache, desemnat ca model castigator in urma testelor comparative cu Mi-28.

Per total, indienii vor cumpara 900 de elicoptere in deceniul ce urmeaza, 37 dintre ele (cele 22 Apache si 15 Chinook) fiind deja “arvunite”.

In ultima vreme americanii s-au infipt sanatos in piata din India, castigand contracte ce insumeaza aproape 8 miliarde $: 10 avioane de transport strategic C-17 Globemaster III (pentru 4.1 miliarde), 8 avioane de patrulare maritima P-8I (pentru 2.1 miliarde) si 6 C-130J SuperHercules (pentru 962 milioane $).

 

Via Times of India

 – Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;