AH-64 Apache

AH-64 Apache

Mă gândeam citind ştirea asta în original, că… uite ce bine e de ăştia, Jeane! Au pe ce să se certe!! Îţi dai seama?

În mod normal, aş fi trecut peste. Păi da, că nu-i genul de ştire la care să te uzi cu apă în timp ce o citeşti… Dar e prea mişto – ăştia au pe ce să se certe, mă repet. Aşa că o lipim pe masterul nostru, ca să ne facem sânge rău.

Carevasăzică, prin India e înghionteală între Aviaţie şi Armată. Ambele vor să ia în propriul inventar elicopterele de atac AH-64 Apache, proaspete învingătoare în competiţia organizată de această ţară.

Şeful Aviaţiei, Air Chief Marshal N A K Browne, a declarat:

“The Apaches are going to be with us only as it is an ongoing acquisition process,”

Acesta a fost rugat să clarifice încotro o vor apuca paserile, ştiindu-se că şi Armate le doreşte.

Browne a precizat că elicopterele Apache nu sunt doar utilizabile în misiuni de distrugere a tancurilor inamice, sau în misiuni de atac la sol, acestea putând executa multiple roluri în cadrul misiunilor, inclusiv acelea de distrugere a staţiilor radar inamice şi pentru lupte aer-aer.

Recent, Armata a anunţat că va trimite o propunere Ministerului Apărării pentru transferarea elicopterelor de atac din cadrul Forţelor Aeriene către propriile unităţi, iar surse din interior au declarat că sunt vizate şi elicopterele Apache.

Forţele Aeriene Indiene şi Armata, au fost implicate în ultima vreme în lupte pentru controlul flotei de elicoptere de atac, iar ministerul a decis în favoarea Armatei.

Ministrul a declarat că şi elicopterele de atac ce vor fi achiziţionate în viitor, vor fi tot pentru Armată.

Armata, a convins arătând că operaţiile în care sunt implicate elicopterele de atac, sunt executate în principal pentru nevoile celor de la sol.

Şeful Aviaţiei a susţinut la rândul său că ţara nu îşi poate permite să posede “small air forces”. Dar, degeaba. Sau, aproape degeaba.

Rămâne să vedem cui vor fi repartizate până la urmă cele 22 elicoptere Apache.Sursa: Business Standard