Luni, 8 ianuarie, în toate unităţile subordonate Statului Major al Forţelor Terestre a fost marcată începerea noului an de instrucţie.

JTAC - Saber Guardian 2017, Poligonul Cincu

JTAC – Saber Guardian 2017, Poligonul Cincu

În cadrul activităţilor organizate la nivelul marilor unităţi şi unităţi, comandanţii acestora au prezentat bilanţul anului de instrucţie anterior,  obiectivele şi principalele activităţi pentru anul 2018.

În anul 2017,  militarii Forţelor Terestre Române au participat la 50 de exerciţii majore multinaţionale, 26 desfăşurându-se   în strainătate şi 24 în România. Printre acestea se numără și SABER GUARDIAN-17, cel mai mare exerciţiu la care a participat Armata României după anul 1990, în cadrul căruia s-au antrenat împreună aproximativ 25.000 de militari din 23  de state,  peste 8.000 dintre aceștia fiind încadrați în Forţele Terestre Române.

Pentru anul 2018, intenţia şefului Statului Major al Forţelor Terestre, general-maior Ovidiu-Liviu Uifăleanu, este ca prin executarea instrucţiei şi exerciţiilor planificate, structurile Forţele Terestre Române să se antreneze şi să se pregătească pentru creşterea capacităţii de luptă, în vederea îndeplinirii misiunilor încredinţate, precum şi a aranjamentelor internaţionale asumate de ţara noastră.