Primarul Moscovei, Sergei Sobyanin, a anunțat că toți rezidenții acestui oraș vor fi obligați să rămână izolați în propriile locuințe.

Coronavirus (Artwork)

Coronavirus (Artwork)

Moscoviților li se permite părăsirea locuințelor numai pentru asistență medicală urgentă, călătorii către locurile de muncă și înapoi, mersul până la cele mai apropiate magazine pentru a achiziționa alimente, precum și pentru a arunca gunoiul.

“Today, I signed a decree on extra measures to prevent a rapid spread of COVID-2019. Starting from tomorrow, the home self-isolation regime will be binding on all Moscow residents, regardless of their age.”

A scris Sobyanin pe blogul său.

Primarul Moscovei a precizat că plimbarea câinilor este permisă pe o distanță nu mai mare de o sută de metri față de locuință, iar deplasările prin oraș vor fi permise doar pentru posesorii unei aprobări speciale eliberate de către primăria orașului.

“A smart home regime control and movements system will be deployed in the coming days. Control will be further toughened.”

A adăugat primarul Sobyanin.

Cetățenilor li sre recomandă puternic să nu părăsească locuințele decât pentru nevoi de extremă urgență și să păstreze distanța de un metru și jumătate față de semenii lor.

Organizațiile și companiile sunt obligate să implementeze și să asigure distanța de un metru și jumătate între lucrători.

Cazuri de îmbolnăviri cu noul coronavirus au fost raportate de o sută șaizeci de țări, incusiv de către Rusia, țară care în prezent a înregistrat o mie cincisute treizeci și patru de cazuri, dintre care opt decese și șaizeci și patru de însănătoșiri.

Conform rapoartelor recente, pe întreaga planetă au fost înregistrate 620 000 de îmbolnăviri și 30 000 de decese.

Organizația Mondială a Sănătății a descris în mod oficial situația ca pandemie.

Iulian Iamandi