Marină

Inca una cu Iran. Cu suptmarine de data asta.

Un kilo

O zi începută cu o ştire din Iran, e lux!

Aşeaa… So, operând trei submarine super-grele (aşa scrie în original!!) în Golful Persic, Iranul va utiliza submarinele uşoare în Marea Caspică.

Amiraulul Abbas Zamini a comunicat agenţiei de ştiri Fars că Marina Iraniană a… aia… has made huge gains and becom self-sufficient în proiectarea, construirea şi repararea suptmarinelor proprii.

Iranul produce semi-heavy submarines şi are ca ţel building super-heavy ones în viitor.

Amiraulul iranian a fumat ceva. E greu de crezut că a băut. Cică: proiectele sunt parte a unei strategii de extindere a prezenţei navale a Iranului în apele internaţionale, în prezent “battle groups are getting ready to set sail for the north Indian Ocean, the Red Sea, the Suez Canal, the Mediterranean and the Gulf of Aden”.

D-alea… super-heavy submarine… să moară duşmanii mei, Saalam, Saalam, Ahmadiridiridam!

Sursa: Trend

– Resboiu –

11 Comments

  • Cred ca intentioneaza o contrabalansare in Caspica, in urma introducerii in serviciu a navelor alora cu caracteristici stealth ale rusilor.

   • pai daca vin cu bombardeaua in iran, pot pleca foarte usor de la bazele din turkmenistan care e si el vecin acolo la caspica impreuna cu iranul
    nu neaparat de navele rusilor
    ma rog acuma cine stie ce pot face cu submarinul acolo – sa numeri de sub apa cate avioane decoleaza si vin spre tine sa arunce cu diverse chestii ?

    • ei baga submarine in caspica doar ca se echilibreze greutate ce apasa asupra scoartei terestre in golful persic. Sunt vreo 10 submarine in golful persic hai sa echilibram pamantul si bagam 5 ultra super heavy in mara caspica sa nu cada jos de pe harta :))

 • Nu inteleg care e politica aici cu datul publicitatii.
  Tarile care construiesc ceva … mai grandios, trebuie neaparat sa stie toti.
  Ma intreb, oare Rusia, Sua, Franta, etc. care au tehnologie avansata spun chiar totul?
  Nu ramane si ceva secret, sa zicem, Rusia are 10 complexe S-400, oare nu detin mult mai multe? Sau daca produc 2 submarine publice, nu produc inca 2 si fara a da stirea.
  In ce fel se justifica sa dai publicitatii toate astea.

  • Partial e ca tine. E logic sa fie asa, nu ca imi spune mie la ureche Putin sau regina Angliei ca e asa, dar e logic. In mod sigur China are un inventar mai mare, Iranul sigur poate construi 2 mini-submarine in plus si americanii sa nu recunoasca faptul ca au ascultat motoarele si dupa semnatura sunt 8 si nu 6, sa zicem, ca sa nu se stie ca… ei stiu. Ma indoiesc insa ca Franta, de exemplu, ar avea 5 si nu 4 (numerele le-am scos din burta) submarine purtatoare de rachete balistice – pentru ca sunt prea mari si prea scumpe ca sa fie ascunsa construirea lor.

  • Eu cred ca Rusia are chiar mai putine compexe S-400 decat se lauda, pentru ca “prietenii stiu de ce” .
   Cred ca Iran intentioneaza sa le faca o bucurie azerilor cu submarinele alea, iar daca nu o sa poata sa-si duca bucuria pana la capat, o sa aiba grija rusii sa-si implineasca visul, mai ales ca o crestere a pretului petrolului le provoaca rusilor un orgasm multiplu .

   • Si ce-i impedica sa fabrice fara numar S-400?
    Doar sunt proiectate, calibrate, testate, fabricate, intretinute de ei.
    Nu inteleg de ce nu ar fi in stare sa fabrice cu duiumu.
    E cum ai fi fabrica ferari, am totul pentru al fabrica, l-am fabrica, l-am utilizat, e perfect, dar fabric numai 2-3 pentru ca sunt a naibii de bune si dorite, dar nu pot mai multe.
    Ce le lipseste la rusi sa produca cu gramada?

    • Ii impiedica limitarile de personal calificat si specializat pe producerea sistemului, si-i limiteaza ritmul de aprovizionare cu piesele componente. Nu e ca si cum daca vor 100 de sisteme sa zicem, angajeaza de azi pe maine 700.000 de oameni, si in 6 luni au 120 de sisteme. 🙂

     E o limitare pur industriala, si asta din 2 unghiuri:
     -facilitati de productie specializate pe itemul in cauza;
     -dorinta de-a tine numarul de locuri de munca ocupate relativ constant, si a mentine personalul cu expertiza in domeniul sistemelor acestea angajat pana la intrarea in productie a S-500.

     Cam asa functioneaza industria de orice fel. 🙂 Mai putin in Romania de astai. 🙁

    • din acelasi motiv din care noi nu putem face 100 de iar99 daca vreme desi fabrica de la craiova e majoritara de stat si muncitorii sunt neplatiti cu lunile

     e cam acelasi sistem si la ei cred

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: