Cameron cu Union Jack pe fundal(via archbishop-cranmer.blogspot.com)

Cameron cu Union Jack pe fundal(via archbishop-cranmer.blogspot.com)

Cam asta a fost concluzia unui raport parlamentar, publicat azi, la doar cateva ore dupa ce Premierul David Cameron a protestat vehement la adresa Mistralurilor franceze destinate Rusiei.

Cameron a solicitat Uniunii Europene sa sisteze vanzarile de armament catre Rusia si a sustinut luni ca Marea Britanie a oprit deja toate exporturile de acest fel.

Dar iata ca raportul parlamentar a dezvaluit ca situatia ar fi un pic diferita: 251 de licente de export catre Rusia, insumand 132 milioane de lire sterline sunt inca in derulare. Licentele prevad livrarea de arme cu luneta, munitie pentru armament de infanterie, veste de protectie antiglont, echipamente de comunicatii militare, de vedere pe timp de noapte si echipamente de criptare a informatiilor.

Doar 31 de licente au fost suspendate sau revocate, in timp ce pentru alte 3 Rusia nu a mai fost acceptata ca destinatie pentru export.

Atat Washingtonul cat si Londra au pus sub semnul intrebarii decizia Frantei de a finaliza contractul de 1.2 miliarde de euro ce prevede livrarea catre Rusia a celor patru nave din clasa Mistral, rectorica fiind acutizata dupa incidentul MH17

Cameron a declarat ca ar fi de neconceput ca Anglia sa livreze Rusiei nave de lupta afirmand ca nici un stat european n-ar trebui sa vanda armament Rusiei.

Numai ca raportul parlamentar al Comitetului Camerei Comunelor pentru Exporturile de Armament pare sa contrazica afirmatiile Premierului.

Mda…

Business as usual…

Via:
DefenseNews

– Marius Constantin –