Fortele Navale Marină

Inca doua submarine…

…pentru Marina Militare Italiana.

In 2016 santierul naval Fincantieri din Muggiano a livrat marinei italiene al patrulea submarin din clasa U-212A proiectat de nemtii de la TKMS (ThyssenKrupp Marine Systems) si construit sub licenta.

S527 Scire

Programul a fost lansat in anii ’90 ai secolului trecut si a constat in livrarea a 6 submarine pentru Germania si doua, usor modificate, pentru Italia (Salvatore Todaro si Scire intrate in serviciul marinei militare in 2006, respectiv in 2007). In 2008, Roma a exercitat optiunea pentru inca doua submarine tip U-212A, Pietro Venuti si Romeo Romei.

Pe langa cele 4 U-212A fabricate in licenta si livrate pana in 2016, Marina Militare mai are in inventar 4 submarine din clasa Sauro. Acestea, proiectate la sfarsitul anilor 70 si intrate in serviciu intre 1988 si 1996, urmeaza a fi retrase din inventarul Italiei in 2018-2022.

In acest context, cu ocazia ceremoniei de lansare la apa a fragatei Antonio Marceglia (a opta dintre cele 10 fregate multifunctionale FREMM comadate), ministrul apararii Roberta Pinotti a facut publica intentia de a achizitiona inca doua submarine U-212A cu o valeoare estimata de aproximativ 1 miliard de euro.

“Programul includea 6 submarine. Patru au fost deja livrate, iar pentru celelalte doua au fost aprobate fonduri in bugetul pe 2018”, a declarat Pinotti cu ocazia ceremoniei de la santierul naval Fincantieri Riva Trigoso.

***

Pana acum stim urmatoarele:

 • Marina Romana are in derulare o analiza tehnica pe baza careia se va face selectia tipului de subnarin ce se doreste a fi achizitionat;
 • s-au purtat primele discutii la nivel inalt cu Germania fiind abordat si subiectul submarinelor;
 • Fincantieri, ca fabricant sub licenta al submarinelor U-212A, are un protocol de colaborare semnat cu nemtii de la TKMS;
 • tot Fincantieri detine deja pachetul majoritar de actiuni la doua santiere navale din Romania: Vard Tulcea si Vard Braila.

…dar mai e mult pana departe, pana dupa 2020.

Marius Constantin

 

5 Comments

 • Este regretabil ca nu punem in valoare profesionisti care stiu sa negocieze cu adevarat pentru natiunea noastra ,pentru armata noastra. Intr-un timp relativ scurt putem avea santiere navale pentru constructia de submarine,corvete, fregate , si adevarate fabrici pentru constructia de avioane , elicoptere multirol si o mare diversitate de munitie pentru masina de razboi romaneasca.Avem nevoie imediat de o doctrina militara de aparare si atac radical schimbata. Si culmea ironiei ca avem si oameni care pot conduce Europa nu Romania . Romania in curand va fi nevoita sa faca fata tradarilor prietenilor si vecinilor ,va fi curand la masa negocierilor murdare o simpla moneda de schimb si este putin spus. este unul din mitivele principale pentru care este necesar sa avem la M.Neagra cel putin 10 submarine si 10-15 corvete miltirol si 5-7 fregate multirol, o aparare de coasta cu dotari tehnologice dintre cele mai moderne si fiabile, cel putin 300 avioane multirol si 1500 tancuri si alta tehnica de lupta dintre cele mai moderne . Si pentru ca facem obiectul lacomiei altora avem urgenta nevoie de cel putin 300 000 soldati de elita . Desigur ca sunt visuri dar adevarat de transformat in realitate , pentru acestea este necesar minim 100 de miliarde dolari pentru ca in urmatorii 10 ani sa le avem pe toate acestea care pot fi adevarate cu precizarea ca este nevoie sa recuperam acesti bani din cei peste o mie de miliarde cel putin , furate din visteria natiei romane. Optimismul din mine imi spune ca in curand toate acestea vor fi o realitate.Ridica-te popor roman oriunde te-ai afla . Dumnezeu sa binecuvinteze Romania

  • Si pe langa asta Romania e singurul stat din lume care poate restaura pacea mondiala, starpi bolile si foametea din tarile sarace si nu in ultimul rand este un exemplu de dezvoltare culturala si tehnologica care este ravnit de toate statele lumii. Dumnezeu ortodox, dar si cel catolic, Allah, YHWH, Iehova, Budha si care or mai fi sa binecuvanteze Romania.

   PS: Enumerarea s-a facut dupa proportia religiilor (declarate) in Romania….

 • exact, Mihaie, Romania e singura care poate alea, ea saraca de una singura, insa deocamdata sta cu gura deschisa la lingurita, e sub perfuzie in spitalu UE, in coma, altfel moare in zona gri si ar fi pacat, dar se stie ca noi romanii am inventat graiu omenesc si mersu biped.

  Olariole : da, ba mai mult de trei site de mii, ar trebui un milion de frecangii, ca avem bani grupa-mare, un milion din alea 4 care contribuie cu vreun banut la buget.
  Ii tinem in carca pe toti bosorogii apevisti umflati prin birouri, cu pensii si salarii de 15 ori mai mari decit muncitorii, ei cu byrdihanele si aroganta lor, ei si securistii au distrus tara asta, au dus-o de ripa, tot in posterioru lor bagam bani non-stop, in matzu lor fara de sfirsit se duc banii pe inzestrare.

  Mai mult de 50 000 de soldati profesionisti n-avem nevoie, aia 50 000 sa zbarnaie, sa fie toti trimisi prin rotatie la toate misiunile de mentinere a pacii pe toate teatrele de razboi.
  Submarine n-avem nevoie, ce sa faci cu ele, sa le pitesti prin Mediterana de-ncepe aia? O juma de suta de Feuri 16 second-hand de-avem si doua sute de Abramsuri de ocazie alaturi de Patrioate si Haimarsuri ne ajunge.

 • ,,CALATORULE ASTARL ”Daca un soldat roman poate face la 1000 de soladati rusi uniti impotriva noastra cu altii de prin prejur si nu numai , da subscriu, dar inca nu avem soldatu universal. Este necesar sa invitam din istorie ca unii straini ne-au fost prieteni de mare ajutor si vecinii impreuna cu ,, prietenul cel mare” de la rasarit ne-au invadat tara si a fost necesar sa platim pretul a sute de mii de jertfe , de soldati prost inarmati. Doar cu vitejia si dorul de o lume mai buna nu facem mai nimic , acum cand tehnologiile de varf si homo tehnicus isi spun cuvantul. Din nefericire si astazi peste 200 000 kmp cel putin din pamantul stramosilor nostri este despartit de tara mama si milioane de romani traiesc ca straini si alte miliaone traiesc in bejenie. Cat de bine vor fi instruiti si cata tehnologie vor avea doar cu 75 de mii de soladati ni vom face fata , este mare nevoie ca in fiecare din cele patru puncte cardinale ale tarii sa fie cate 75 000 de soldati de elita. este absolut necesar sa aven toate tipurile de armament posibile pentru a ne putea apara natia, tara si interesele altminteri vom disparea de pa harta lumii . Ridica-te popor roman oriunde te-ai afla ! Dumnezeu sa binecuvinteze Romania !

 • pai si ce, din milioanele alea de romani sub ocupatie straina si din sutele de mii de kilometri patrati avem ceva sub rusi…?
  nimic. nici n-avem macar granita cu Rusia.
  sa nu crezi ca de e ceva vor putea ataca cu mai mult de douaj-douajcinci de miguri sau suuri paradite. atitea au realmente, fantasmele si propaganda lor nu mai impresioneaza pe nimeni.
  50 000 de soldati bine antrenati si rodati in misiune e suficient.
  astia sint banii, cu astia tre sa te descurci, altii nu sint.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: