MiG-29M2 MAKS Airshow

MiG-29M2 MAKS Airshow

Cuscrii de la Belgrad spun ca daca cei de sus ai lor si ai rusilor vor ajunge in aceasta toamna la o intelegere asupra imprumutului pentru achizitia de avioane MiG-29M2 si rachete sol-aer S-300, Serbia va primi in viitorul apropiat avioane multirol “invizibile”.

Ehe… cam suna a hent cu mana pe minge, nu?

Asa ma gandeam si eu, recunosc  – ca rusii le vor da Suhoi T-50.

Nu e insa vorba despre T-50/PAK-FA. Cica… avioanele MiG asupra carora se fac negocieri, sunt construite din materiale compozite si acoperite cu un strat de ceva care le face mai dificil de prins pe radarele inamice.

Cine or fi inamicii astia? Vecinii din NATO? Eh, asta-i deja alta discutie. S-o lasam.

Directorul general al MiG, Sergei Korotkov, a declarat ca noul avion rusesc, pe langa faptul ca e mult mai ieftin decat competitorii, detine si alte cateva vantaje. Primul ar fi acela ca este un avion multifunctional modern la care pilotii sarbi se vor adapta foarte usor, pentru ca au zburat pe MiG-29. So, nu va fi necesar un antrenament indelungat.

Vechiul model MiG-29 era un interceptor cu sarcina de a apara o zona anume, insa modernul M2 poate executa si alte misiuni, pentru ca este inarmat cu armament de mare precizie. MiG-29M2 poate lovi tinte situate pe uscat sau apa, pe langa eficienta impotriva adversarilor aerieni. Si, dupa cum spune Korotkov, M2-ul poate decola si ateriza de pe/pe drumuri asfaltate si zbura in toate conditiile meteo.

Acelasi Korotkov aprinde lumina asupra numelor de botez… MiG-29M2 si MiG-35 este aceeasi Marie, pardon, Natasha, dar cu o alta palarie. MiG-35 este numele sub care avionul se vinde loco, iar MiG-29M2 versiunea pentru export.

Sursa: In Serbia

 

– Iulian Iamandi –