Vârstnicii îşi vor primi pensiile acasă şi cu respectarea tuturor normelor de siguranţă. Acest lucru este asigurat de angajații Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”, care vor merge pe la casele bătrânilor împreună cu persoanele responsabile pentru repartizarea alocaţiilor.

Brigada de Politie cu Destinatie Speciala Fulger

Brigada de Politie cu Destinatie Speciala Fulger

Pe Facebook au fost publicate mai multe poze în care sunt surprinşi oamenii legii care însoțesc angajaţii Poştei Moldovei. Toţi cei implicaţi în procesul de distribuire a pensiilor sunt echipaţi cu mască şi mănuşi.

Potrivit responsabililor IGP, măsura are drept scop ca persoanele în etate să nu fie expuse riscului de infectare, dar şi ca resursele financiare să ajungă în siguranţă la destinatari.

În același timp, Casa Națională de Asigurări Sociale a anunțat că a transferat pensiile și pe carduri.

Prin intermediul instituțiilor bancare se deservesс 267361 beneficiari de pensii şi alocaţii sociale de stat. Banii de pe card pot fi retrași de către beneficiar în oricare moment.

Recent, Casa Naţională de Asigurări Sociale a transferat la Î.S. ”Poșta Moldovei” mijloace băneşti în sumă de 845,7 mln lei pentru 483179  beneficiari de pensii și alocații sociale, care primesc banii prin intermediul oficiilor poştale.

 

Sursa: Publika