Armata Romana Fortele Navale Fortele pentru Operatii Speciale

In lunga lista de eroi ai Patriei au mai fost trecute doua nume de viteji

Sublocotenent (pm) Adrian Postelnicu şi sublocotenent (pm) Vasile Claudiu Popa in memoriam

Sublocotenent (pm) Adrian Postelnicu şi sublocotenent (pm) Vasile Claudiu Popa

Intoarcerea mea cu articol pe portal coincide din pacate cu un moment trist pentru noi toti. Patria a primit jertfa suprema a doi militari romani din fortele speciale. Doua nume de viteji au fost adaugate in lunga lista de pomenire a eroilor istoriei Romaniei.

Ne alaturam prietenilor care ii jelesc pe sublocotenentii post-mortem Adrian Postelnicu si Vasile Claudiu Popa.

Dumnezeu sa ii odihneasca in pacea sa vesnica.

– Iulian Iamandi si Redactia Resboiu –

14 Comments

 • L-am cunoscut personal pe Adrian , un prieten si un om deosebit……. 🙁
  Spor la vanat pe terenurile vesnice de vanatoare din Valhalla , prietene…..pana cand ne vom revedea …….. 🙁

  • Cum spui tu, Unu.

   Apreciez lipsa de reactie fata de acest comentariu si chiar va multumesc.

   Intre timp, Unu, permite-ne sa pastram in sufletele noastre drapelul in berna pentru cei doi GNFOS-i. Oameni extraordinari, ei, toti.

   O data in plus, ne doare mai mult o bucatica de suflet.

   • Stiu, si eu apreciez, de aia nici nu am dezvoltat subiectul. Stim cu totii ce ii impinge pe acesti oameni sa se duca acolo si sa lupte pentru interesele altora. Din pacate asta e situatia si e tragic ca romanii sa moara departe de casa pentru bani. Sa ii ierte Dumnezeu, si sper sa se intoarca cu totii acasa cat mai repede…

    • “Stim cu totii ce ii impinge pe acesti oameni sa se duca acolo si sa lupte pentru interesele altora” ?

     Da, unii stiu. Datoria. Tu, nu. Habar n-ai ce-nseamna asta.

     Oricine lupta sub steagul tarii in care s-a nascut, fie el roman, american sau rus, nu este mercenar.

     Invadatori? Ma faci sa rad.

     “Sa moara departe de casa pentru bani”? Banii sunt bineveniti, nu cred ca exista vreun militar din orice armata din lume care sa se supere ca e platit suplimentar sa-si faca meseria. Nu pentru bani se duc militarii acolo.

     Tu oricum nu-ntelegi despre ce e vorba.

     Sictir!

     • Probabil nu sti de spagile grase pe care le platesc cei care pleaca acolo ca sa aiba “oportunitatea” de a lupta impreuna cu “eroii patriei” din firme gen Blackwater care sunt si ei acolo la “datorie”… Cei care pleaca in Afganistan pleaca pe baza de voluntariat, nu ii obliga nimeni. Iar cand zici de “datorie” probabil ca te referi de cea pe care respectivii o au la banci…

      “Invadatori? Ma faci sa rad.”
      Cred ca ai rade cu gura pana la urechi sa ai si tu niste meseriasi care iti bombardeaza casa cu drona, iti omoara copiii si nevasta dupa care zic “ups, ne pare rau, era la urmatorul numar”.

      Am stat de vorba cu soldati care au fost acolo si stii ce mi-au spus la intrebarea “ce faceati voi acolo”? Mi-au zis “ne bateam cu localnicii”. Nu stiu cum iti pare treaba asta dar mie imi pute a invazie.

      Si acum sa te intrreb un ultim lucru: La ce data ne-au atacat afganii prima data? Pentru ca daca noi avem trupe acolo inseamna ca descultii aia ne-au facut ceva rau. Sau ai putea sa imi spui macar o tara atacata de afgani? Si nu imi spune de 9/11 ca amaratii aia nu aveau nici o legatura cu 9/11. Asa cum nici Irakul nu avea nici o treaba dar au fost atacati de haita NATO. Sau Libia, sau Siria sau Serbia.

      • Amice,faptul ca la un astfel de articol iti permiti sa bagi texte din astea arata ce caracter ai.Resboiu ti-a batut obrazul foarte delicat,dar tu nimic,Batman,Batman.
       Pana nu o sa stii daca Pathan si Pashai sunt sau nu aceasi limba iti sugerez respectuos sa nu-ti dai cu parerea despre Blackwater,drone,invazii si alte chestii.Sigur are Rapid vreun meci,iar daca nu,mergi cu vecinii sa spargeti seminte si sa bagati o tabla.

    • Esti militari si ai indatoriri….
     Una din ele este sa pleci unde t-i se ordona si sa faci ce trebuie….Punct !
     Daca nu esti gata sa accepti asta de la inceput…te lasi de treaba asta ( sau nu te bagi in ea) si te apuci de balet , traforaj viteza , sah , sau alte lucruri care nu se lasa cu plecare in Valalla……

 • In primul rand Dumnezeu sa-i odihneasca

  Iar despre cei ce vorbesc de invazii si mercenari, ar trebui sa stie ca acei soldati reprezinta armata romana si statul roman, care are niste aliante pe care le respecta. Cei ce merg acolo merg pentru ca ii trimite armata din care fac parte si pentru ca au depus un juramant fata de tara de care apartin.

  Nu s-au dus acolo sa transforme Afganistanul in provincie romaneasca, nici sa-i jefuiasca bogatiile, care or fi alea, oamenii astia nu stateau ei asa la o bere si a venit Blackwater la ei si i-a intrebat daca nu vor sa mearga cu ei in Afganistan sa jefuiasca si sa cucereasca ceva pe acolo, pentru bani.

  Sigur, astfel de misiuni se platesc mai bine decat salariul din tara, dar nu sunt facute de mercenari ci de soldati profesionisti. Unii cred ca nu cunosc exact termenii si ce inseamna un cuvant sau altul

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: