F-16 Netz

F-16 Netz

Pentru amatorii de chilipiruri și nu numai, israelienii au decis să organizeze ceea ce pe la noi prin ogradă se numește bazar iar pe la americani basement sale.

Scurt pe doi, puși față în față cu reducerile bugetare, evreii au ajuns la concluzia că ar fi bine să scoata la valorificat jucăriile de prisosință, totul în cadrul unui program revoluționar ce se va întinde pe parcursul mai multor ani și are ca scop realizarea unor economii de aproape 2 miliarde de foșnitori verzi.

Programul ce a primit numele de cod “Teuza” indrazneală în ebraică – are ca scop final restructurarea forțelor armate ale Israelului si este gândit de Lt. Gen. Benny Gantz, șeful Statului Major.

Potrivit lui Yoav Zitun, analist și scriitor militar, toate “bazele vor fi transformate în loturi de vânzare pentru tancuri, tab-uri, nave de luptă, echipament de luptă, tunuri și alte cele.Aceste repere vor fi scoase la vânzare în următorii doi ani”.

Raționamentul e simplu: toate echipementele excedentare – a se citi uzate moral sau foarte vechi – nave, tancuri și avioane de luptă, vor fi scoase la valorificat, în magazinul de la poarta bazei. Dacă se găsesc mușterii pentru ele bine, dacă nu… vor fi valorificate la preț de fier vechi!

Printre echipamentele ce vor fi puse pe tarabă amatorii ar avea de ales dintre tancuri Merkava – 440 MkI și 290 MkII, M-60 – 111 Magach-7, varianta modernizată local, cu blindaj sporit și 711 M60A1/A3. La capitolul zburătoare, 44 exemplare A-4 Skyhawk.

Și ajungem la lucrurile interesante!

În inventarul Kheil Ha’Avir se mai află în momentul de față 77F-16A și 16F16B livrate începând cu 1979, care – evident – vor ajunge și ele pe tarabă…

Deci?

Va gândiți la ce mă gândesc eu?…

Via:
UPI

– Marius Constantin –