O privire, una nici măcar prea atentă, este de ajuns. Iată un cap de plan al unui avion exponat de muzeu. Tratat cu respect, exponatul ăsta de muzeu…
Este bine că avem grijă de istoria noastră. Altfel, ştim să ne plângem de salarii, de condiţii, de orice.
Până una-alta, haideţi să ne facem cu toţii treaba în ţara asta şi să ne-o facem bine.
Poate că dacă ne vom face fiecare treaba bine, vor veni şi salariile mai mari, condiţiile mai bune, respectul.
Atenţie mare la manipularea exponatelor de muzeu, oameni buni. Să nu dărâmaţi muzeul cu ele, ori dacă aveţi asta în plan… încercaţi cu un tanc, că duralul se îndoaie. Şi nouă, ălora care nu au acces să vadă tot în nici o vizită de-a lungul a ani şi ani de zile, nouă ne pare rău că vă bateţi joc de ceea ce respectăm!
Legat de acces şi de văzut tot, mîine voi urca pe site ceva cu adevărat rar: Şenileta Malaxa U.E., aşa cum am văzut-o în vizita de atunci şi cum toată lumea o… vede. O Vede?
Pe mîine. Apropos, poimîine avem transportoarele blindate. 🙁
– Iulian Iamandi –
Poti ca sa comentezi ceva? Nu cred ca se poate spune nimic…decat nepasare, nepasare si iarasi nepasare…..si inca ceva MIG 29 Sniper merita macar un acoperis de tabla daca nu mai mult, lasati-l altora care l-ar pune la loc de cinste in muzeele lor…..
ce salariu o avea tov. director (comandant)? nu cred ca neglijenta, nepasarea este impusa politic. evident, cineva este in plus pe acolo.
Ma umplu de tristete cand vad asa ceva… am vizitat muzeul nostru si e trist cum stau afara, nevopsite, lovite, indoite, pe post de adapost de animale sunt unele…, iar la vechii nostri prieteni cehi… arata lux, sau macar aproape, asta ca sa nu vbim de britzi si altii. http://www.vhu.cz/cs/stranka/letecke-muzeum/fotogalerie-kbely7 are si versiune in engleza pagina
asa e. Noi romanii avem o vorba: de-aia n-are ursul coada. Lasand lamentarile la o parte probabil clarificari privind voluntariatul ar ajuta pentru pastrarea exponatelor de muzeu de genul avioanelor/masinilor blindate/etc. In tarile “civilizate” unde exponatele arata impecabil, de multe ori 80% din munca e a voluntarilor organizati in ONG-uri. Studenti, elevi in ani terminali, pensionari, pe alocuri chiar si de-astia mai ca noi (cu serviciu lung si familie pe cap) toti ar putea si sa-si petreaca timpul in mod placut si sa invete o calificare (mecanic/electrician/vopsitor/tinichigiu/arhivar), si sa contribuie la numarul imens de ore-munca necesar pentru intretinerea unor astfel de exponate. Realitatea e ca ar fi prohibitiv sa pretindem ca zeci de mii de ore de manopera si sute de posturi necesare intretinerii onorabile a acestor masinarii sa fie finantate de la buget.