Exponat de muzeu, tratat cu respect

Exponat de muzeu, tratat cu respect

Ieri ziceam că am să urc la poza zilei un MiG-15 împins cu un utilaj… Ei bine, m-am răzgândit şi dacă tot am regăsit pozele de la vizita din Octombrie la Muzeul Militar Naţional, vă prezint ceva şi mai şi.

Atunci, împreună cu Mica, Ayana, LuneBleue, Nemo, Adi Bantaş, Alex şi Costas, am rămas şocaţi de ce am văzut.

Ni se spusese să ne uităm la MiG şi ni se detaliase cum a decurs mutarea acestuia, cu un utilaj greu… uite că acum îmi scapă – era buldozer sau excavator? – dar lângă avionul MiG-15 mi s-a făcut ruşine. Ruşine de mine, că iubesc muzeul ăsta atât de mult!

Îl vizitez cu drag, de câteva ori pe an şi, mereu povestesc atunci când sunt însoţit, despre cum nu mă descurcam prin Bucureşti atunci când eram student şi veneam la examene… şi în loc să cobor unde trebuia, mă trezeam că ajung prin faţa Muzeului Militar!

Coboram, evident, căci deja aş fi întârziat la examen, aşa că trăgeam câte o vizitâ de ore multe şi mă simţeam printre tunuri şi tancuri ca în cel mai frumos parc din lume, în liniştea cu care tac tancurile, tunurile, avioanele şi elicopterele de acolo.

Nu vă bateţi joc, oameni buni! Nu vă bateţi joc!

Exponat

Exponat de muzeu, tratat cu respect

Daţi vă rog un click pe poze pentru a vedea cum peste un exponat de muzeu s-au pus plăci de beton şi pământ excavat!

 

Exponat de muzeu, tratat cu respect

Exponat de muzeu, tratat cu respect

În primă fază, ziceam, vorbind între noi, că ar fi bine să nu publicăm imaginile… ca să nu supărăm.

Însă, după primul an de “Resboiu” devenit oficial pe un domeniu de adresă oficială, acreditări pe lângă instituţii puternice şi participări la evenimente la care nu numai că am fost bine primiţi, dar am descoperit cu plăcută surprindere că eram cunoscuţi, apreciaţi, acceptaţi şi aşteptaţi cu zâmbete apreciative şi cuvinte de laudă, am decis că putem face mai mult şi ne vom implica mai mult.

artilerie muzeul militar pz 3

Exponat de muzeu, tratat cu respect

Îmi pare rău. Şi îmi pare rău, că altora nu le pare rău.

66

Exponat de muzeu batjocorit

Din Octombrie şi până acum, n-am mai dat pe acolo.

Mi-e dor de Muzeul Militar. Mi-e dor de Muzeul Aviaţiei.

 

– Iulian Iamandi –