Aviaţie Diverse Fortele Aeriene

Iata cat costa reparatia capitala pentru un MiG-21 LanceR

LanceR C 6207 la aterizare pe Borcea, 2011

LanceR C 6207 la aterizare pe Borcea, 2011

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a dezvaluit costurile reparatiei capitale pentru MiG-21 LanceR.

Potrivit acestuia, vorbim de 6 milioane de lei, adica ceva mai mult de 1.35 de milioane euro, per avion. Iar dupa aceasta reparatie capitala aparatele au resursa de zbor inca 10 ani.

“Pretul pentru reparatia capitala a unui avion MiG-21 LanceR este de aproximativ sase milioane de lei, aceasta operatiune prelungind resursa aeronavei cu aproximativ 10 ani”, a spus Dusa pentru Agerpres.

Totusi, nu e cazul de astfel de operatiuni la noi. Sunt deja doua LanceR-e trimise la Bacau pentru reparatii, insa ele vor fi singurele supuse acestui proces. In 2013 cel putin.

De ce? Pai pentru ca “la momentul actual, Fortele Aeriene Române au în înzestrare un numar suficient de avioane MiG-21 LancerR aflate în resursa, acestea fiind capabile sa îndeplineasca misiunile pe timp de pace ale acestei categorii de forta.”

 

Preluat integral de pe Aviatia Magazin

7 Comments

  • Apropos de calendar, cica va fi repornita productia de IAR-93 la cererea SUA – care doresc sa echipeze portavioanele cu avioane mai ieftine, in urma castrarilor de buget.

  • Nu stiu de unde aveam eu info ca aerostar le da resursa la ora
    si 10 ani adica 50 de ore /an / avion, in conditiile in care sunt mai multi piloti decat avioane

  • Asta e de 1 aprilie? Asa arata Dusa ca are umor ? Poate.. ca are, da e negru frate.

    Avem suficiente avioane pentru misiunile pe timp de pace?!?

    Razboiul ..nu exista? Hmm, mai zicea unu asta acu’ cativa zeci de ani..si apoi 50 % din PIB-ul Romaniei mergea pe achizitie de technica militara. Cred ca sapand la canal isi dadea seama de greseala. Sau planta orez in celula?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: