Zubr

Palikarii se pare ca au glumit putin – cam pana la cot – cu bugetul si mai nou s-a lasat cu deranj atunci cand s-a facut monetarul.

Astfel, vreo opt contracte pentru sisteme de armament pe care Guvernul Greciei a pus destul de pe la finalul anilor ’90, sunt investigate de catre autoritatile judiciare pentru mita, sau “ciubuc” – cum ar spune vecinii si prietenii lor turci pe care ii invinovatim cu totii de acest narav cat de poate de lumesc. Desigur, important este sa avem pe cine da vina ca ne-a invatat sa fumam, sa luam mita, d-astea… lumesti.

Cateva dintre aceste investigatii, cum ar fi achizitia a patru nave de desant pe perna de aer din clasa Zubr cumparate din Rusia si Ucraina, se afla in stadiul de preludiu. Altele, cum ar fi datul banilor pe sisteme americane Patriot si programul Hermes, au ajuns deja printre degetele magistratilor.

Incredibila treaba. Nu ma refer decat strict la Patriot. La naiba… Dau americanii mita vreodata?

Sa batem in lemn!

Ah, apropos, ca era deja sa pun sursa si sa ma semnez:

Fostul ministru al Apararii, Akis Tsochatzopoulos, care in prezent se afla in custodie in inchisoarea Ateneana Korydallos, asteapta acuzatiile oficiale pentru clatire de rogodei.

Nenea Tsochatzopoulos, ex-socialist, cica a bagat in buzunarul de la piept niste milioane de leri intre 1996 si 2001.

Ce sa mai zic? Haide, vorba turcului, si pe la noi!

Sursa: Ekathimerini

– Resboiu –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română;Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;