IAR Braşov (simbol bursier IARV) şi Ministerul Apărării Naţionale au semnat, joi, un contract comercial având ca obiect revitalizarea şi modernizarea unor elicoptere IAR 330L PUMA, conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Contractul, în valoare de peste 313,147 milioane lei fără TVA, este de două ori și jumătate mai mare decât valoarea de piață a IAR Brașov (IARV), este valabil până în 2019 și vizează elicoptere care nu mai fac parte din prioritățile IAR Brașov.

Acum un an, compania livra Ministerului Apărării Naționale ultimul elicopter IAR 330L Puma Naval, prin care a marcat finalizarea programului de fabricație a trei elicoptere.

Airbus Helicopters a construit o nouă fabrică, iar IAR Braşov ia parte la producţia de elicoptere Super Puma MK1.

Compania este cotată pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), unde este evaluată la 125 de milioane de lei.

Acțiunile IAR Brașov (IARV) au pierdut 4% din valoarea lor în anul 2016, în ciuda progreselor corporatiste. Titlurile IARV sunt puțin lichide (greu de găsit la cumpărare și greu de vândut).

Statul român controlează majoritatea acțiunilor IARV, aproape 65% din total, restul aparținând fondurilor de investiții și investitorilor individuali.

sursa: cursdeguvernare.ro