Hunting Eagle gyrocopter

Hunting Eagle gyrocopter

Nu, nu e din Mad Max si nici din vreo ucronie cu arme secrete germane din al doilea razboi mondial. Este o veste cu chinezi si girocoptere… care, spre surprinderea mea sunt, in viziunea lor, utile.

Citind la randul meu, am inceput sa le dau partial dreptate. Haideti sa vedem ce si cum.

Girocopterul Hunting Eagle este ideal pentru misiuni de supraveghere aeriana, fotografiere, sau antrenament al pilotilor.

Hunting Eagle este biloc.

Girocopterul este utilizat si de catre agentii guvernamentale pentru supravegherea traficului si coordonarea misiunilor de cautare – salvare.

Pentru misiuni militare si de securitate, Hunting Eagle poate executa zboruri in sprijinul supravegherii frontierelor, anti-manifestatii, recunoastere aeriana si poate fi folosit chiar de catre fortele pentru operatii speciale in misiuni de plasare a operatorilor in spatele liniilor inamice.

In prezent, dar si in viitorul apropiat, vom mai vedea multe tehnologii moderne imbinate cu cele vechi, care impreuna vor permite folosirea girocopterelor pentru potentialul lor in misiuni militare de lupta sau de sprijin.

Iaca si avantajele, in original:

There are so many advantages in flying a gyro over conventional aircraft – gyros don’t stall or tail spin, they can fly at very low speeds, have genuine STOL performance, easy to transport and set up quickly, require minimal storage space, cost around 10% of the purchase and operating costs of a helicopter and most importantly there is little or no effect from strong winds and turbulence leaving the pilot comfortable and safe.

Si acum, sa urmarim un filmulete in care unul din redactorii Army Recognition efectueaza un zbor de test cu girocopterul chinezilor de la Defence Company Shaanxi Baoji Special Vehicles.

Sursa: Army Recognition

– Iulian Iamandi –