HENSOLDT va echipa cel de-al doilea lot de corvette K130 ale marinei  germane cu radarul naval TRS-4D Rotator și sistemul de identificare friend-or-foe (IFDF) MSSR 2000 ID. Compania a primit o comandă pentru șapte sisteme de fiecare tip de la autoritatea germană de achiziții publice BAAINBw și urmează a fi livrate până în 2022.

Corveta Braunschweig clasa K130

Corveta Braunschweig clasa K130

“With the TRS-4D, the corvettes will be given an extremely powerful radar system which has already proven its capabilities, especially in the difficult environment of coastal waters” – a declarat Thomas Müller, CEO al HENSOLDT.

TRS-4D este deja utilizat la bordul noii fregate F125. În plus, HENSOLDT a echipat în trecut primul lot  de corvete K130 cu radarul său TRS-3D.

Pentru al doilea lot de cinci nave, radarul TRS-4D are o nouă versiune care include o antenă ce se rotește mecanic (TRS-4D Rotator),  care este de asemnea sub contract pentru navele americane din clasa Littoral Combat Ship (LCS).

Acest sistem radar face parte dintr-o familie de produse ce include un radar cu baza la sol pentru apărarea antiaeriană (TRML-4D)  și beneficiază astfel de îmbunătățiri continue ale produselor și avantaje în ceea ce privește gestionarea pieselor de schimb și instruirea.

Sistemul include, de asemenea, un radar secundar MSSR 2000 I pentru identificarea friend-or-foe (IFF), ce respectă toate standardele IFF, chiar și cel mai recent “Mod S / Modul 5”.

În prezent, toate tările NATO și aliații lor sunt în curs de transformare a sistemelor lor IFF în standardul Mod 5, deoarece acest standard este necesar pentru operațiunile comune cu NATO și alte forțe aliate.

Cristian Oancea