Hanwha Aerospace intenționează să înființeze în România un hub industrial pentru Europa, cu scopul de a furniza vehicule de luptă în cadrul programelor de înzestrare pentru a contribui la capacitățile de apărare ale Forțelor Armate Române și la creșterea industriei locale de armament.

Cea mai mare întreprindere din industria aerospațială și de apărare din Coreea de Sud, Hanwha Aerospace, este renumită pentru capacitatea sa remarcabilă de fabricare în domeniul apărării, pentru a satisface cererea globală în creștere pentru diverse sisteme de apărare, livrând comenzi de anvergură “înainte de termen” și “în limita bugetului”.

În baza acestor capacități de producție și competențe, Hanwha Aerospace dorește să demareze programe de localizare pentru a sprijini inițiativele de modernizare a fortelor armate și a sistemului de apărare, a declarat directorul executiv al companiei care gestionează relația cu România.

Hanwha Aerospace se angajează să maximizeze beneficiile pentru industria românească de apărare prin diverse tipuri de programe de localizare, care includ producția locală de echipamente de apărare, ocuparea forței de muncă la nivel local, transferul de tehnologie și înființarea unui centru de excelență pentru operațiunile de mentenanță și reparații.

Ne concentrăm pe integrarea capacității industriale românești în dezvoltarea de echipamente avansate de apărare personalizate pentru Forțele Armate Române. Includerea industriei românești în lanțurile largi de aprovizionare globală ale Hanwha Aerospace este unul dintre potențialele beneficii pe care România le-ar putea obține din această colaborare”, a declarat Peter Bae, vicepreședinte al Hanwha Aerospace Europe.

Obuzierul autopropulsat K9 TUNET și mașina de luptă a infanteriei Redback (IFV) sunt soluții optime pentru a consolida nevoile de securitate și apărare ale României, precum și pentru a crește capacitatea industrială a țării.

K9 TUNET, calibrul 155 mm/52, este cel mai popular sistem de artilerie din lume. Aproximativ 1.800 de unități ale artileriei cu șenile sunt operate de nouă țări, inclusiv cinci membre NATO – Polonia, Norvegia, Estonia, Finlanda și Turcia. Cifra reprezintă peste 50% din cota de piață globală a obuzierelor autopropulsate pe șenile.

Ales recent de Australia, Redback este cea mai modernă mașină de luptă din lume, oferind cea mai bună protecție blindată, mobilitate și putere de foc din clasa sa. Vehiculul utilizează o serie de tehnologii inovatoare, inclusiv șenilele din cauciuc compozit, un sistem de protecție activă “hard-kill” și un afișaj transparent montat pe cască.

MLI Redback

MLI Redback

Hanwha Aerospace își propune să extindă cooperarea în domeniul apărării pentru modernizarea militară a României în parteneriat cu industria locală.

Compania intenționează să aducă beneficii maxime industriei românești prin eforturi de localizare, care includ producția locală, locuri de muncă, transferul de tehnologie și înființarea unei facilități MRO (Maintenance, Repair, and Overhaul).

K9 TUNET – Obuzierul autopropulsat și Redback – mașina de luptă pentru infanterie (MLI) sunt oferite ca soluții optime pentru a sprijini capacitățile de apărare ale României și creșterea producției industriale.

Despre Hanwha Aerospace

Înființată în 1977, Hanwha Aerospace este o companie globală din domeniul aerospațial și al apărării, care oferă un portofoliu larg de produse și servicii în toate domeniile: terestru, aerian, maritim și spațial.

În domeniul terestru, Hanwha Aerospace furnizează o varietate de sisteme de apărare, de la sisteme de artilerie, vehicule blindate de luptă la muniții și rachete ghidate cu precizie, oferind în același timp motoare avansate pentru rachete spațiale, avioane de luptă, elicoptere și nave militare.

Hanwha Aerospace este, de asemenea, vârful de lance al proiectelor spațiale ale Coreei de Sud, ocupându-se de integrarea sistemelor pentru racheta spațială de nouă generație KSLV-III.

Sursa: Hanwa Aerospace