Guido Westerwelle, Ministrul de Externe al Germaniei

Ministrul de Externe german, Guido Westerwelle a declarat azi ca a programat o vizita fulger in Turcia, in incercarea de a mai linisti un pic relatiile din ce in ce mai tensionate cu Siria (conform AFP). Astfel, aflat in drum spre China, Westerwelle va poposi maine la istambul pentru o scurta intrevedere cu omologul sau turc Ahmet Davutoglu, subiectul discutiei fiind situatia din Siria si de la granita Siaria-Turcia.

Westerwelle a declarat ca va face aceasta vizita in semn de solidaritate fata de un aliat din NATO si a condamnat recentele bombardamente, catalogandu-le ca fiind inadmisibile…

“The Syria situation has escalated. That fills us with the greatest concern. It is important that no one pours oil on the fire. We are counting on moderation and de-escalation. It is important that no one succumb to provocation and that we continue working on a new democratic start in Syria. I want to hear for myself what was behind the forced landing of the aircraft and the confiscation of goods from the plane in Turkey,” a declarat Westerwelle.

Ca veni vorba si de asta cu avionul civil… dupa ce ieri pe cale oficiala surse din interiorul Ministerului de Externe nu au putut confirma faptul ca printre obiectele confiscate se afla sisteme de comunicatii sau armament descriindu-le ca fiind “inconsistente”, astazi situatia s-a schimbat: cursa Syrian Airlines transporta pe langa pasageri si munitie(!!!!).

Conform declaratiilor premierului Erdogan “this was munitions from the Russian equivalent of our Mechanical and Chemical Industry Corporation being sent to the Syrian Defence Ministry.Their examination is continuing and the necessary will follow.”

Tot azi, (conform Reuters) turcii au ridicat din nou o celula de F-16, ca demonstratie de forta in fata unui elicopter sirian care bombarda orasul Azmarin de cealalta parte a gardului. Acelasi oras Azmarin pe care aceeasi sursa il mentiona ca fiind in curs de evacuare din cauza unui puternic atac sirian dar il punea la nord de granita ( in Turcia)…

Via AlJazeera

– Griffon236 –

Navighează în portal:

Resboiu Master; Armata Română; Forţe Speciale; Space; Revista Resboiu; Forumul Resboiu;