Fregată din clasa Neustrashimy

O grupare navală a Marinei Rusiei aflată în misiune de antrenament în Mediterana a efectuat un exerciţiu tactic de două zile care a inclus trageri cu muniţie de război.

La exerciţiu au participat trei nave mari de asalt amfibiu, două fregate din clasa Neustrasimy, un distrugător din clasa Udaloy şi două nave de sprijin logistic. Navele provin din Flotele Baltică şi a Mării Negre.

“In the past two days the task force held tactical exercises which included firing drills involving on-board artillery and missile systems,”

– a declarat ministrul rus al apărării.

Navele de luptă se vor întoarce în baza navală de la Novorossiisk după tradiţionala aplicaţie în partea centrală a Mării Mediterană ce va avea loc tot în cursul acestei luni.

Deşi în presa internaţională au apărut numeroase articole care atrăgeau atenţia asupra posibilei implicări ale grupării navale ruse în evenimentele din Siria, nu se va efectua escală în portul Tartus pentru aprovizionare şi mentenanţă.

Sursa: RIA Novosti

– Resboiu –

———————————————————

Link-uri utile:

Revista Resboiu; Forumul Resboiu; Pagina de gardă a portalului; Ramura dedicată Armatei Române; Ramura dedicată spaţiului; Ramura dedicată dronelor.