Alexander Shlyakhturov, fostul sef al GRU

Mare zarva, mare! GRU (care stim cu totii cam ce face), a ramas fara conducator. Primele stiri despre subiect au aprut saptamana trecuta in cotidianul rus de afaceri Kommersant.

Respectivii anuntau cu surle si trambite ca Alexander Shlyakhturov, general-colonel, in varsta de 64 ani, a lasat din maini fraiele Serviciului de Informatii al Armatei Ruse – GRU, dandu-si demisia.

La inceputul acestei saptamani Rossiiskaya Gazeta, cotidianul Guvernului Rus, citand o sursa anonima publica o dezmintire a informatiei aparute in Kommersant. Potrivit respectivei surse, Shlyakhturov era inca la comanda GRU.

Inn sfarsit… Ca sa scurtez povestea… Luni un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a confirmat zvonurile intr-o conferinta de presa. Igor Sergun, general-maior, este noul sef al GRU.

Alexander Shlyakhturov a preluat comanda GRU in 2009 si nu se stie mai nimic despre cariera lui, ceea ce ne-ar putea duce cu gandul la o activitate  de agent operativ.

In aprilie 2011 Dmitry Medvedev, a cerut ca inaltii demnitari din Guvernul Rus sa renunte la locurile pe care le ocupau in diversele instituii cu capital de stat.

Alexander Shlyakhturov, ar urma sa devina Presedintele Consiliului de administratie al Institutului de Inginerie Termica din Moscova ( da, da! exact cei cu Bulava). Si asta ar fi explicatia pentru demisia lui…

Sursa:
RIA

PS:

Asta ca sa vedeti ca viata in Rusia nu e chiar atat de lipsita de evenimente pe cat ne imaginam… ­čśë