Aviaţie

Gripen F prezentat in Elvetia, tara care va comanda 22 Gripen E

Gripen F prezentat in Elvetia - Ianuarie 2013 pz 3

Gripen F prezentat in Elvetia – Ianuarie 2013

Departamentul Federal al Apărării, Protecţiei Civile şi Sportului (DDPS) a prezentat la Baza Aeriană Emmen un avion multirol tip Saab JAS 39 Gripen F.

Astfel, pe data de 16 Ianuarie aparatul a fost prezentat Consiliului pentru Politică şi Securitate precum şi jurnaliştilor, iar Vineri, 17 Ianuarie, a venit rândul ataşaţilor militari, ofiţerilor superiori, Comisiei pentru Armamente, autorităţilor locale şi reprezentanţilor industriei.

Conform Programului de Înarmare 2012, Consiliul Federal va propune cumpărarea a 22 avioane Gripen E.

Sursa: DDPS

– Iulian Iamandi –

 

3 Comments

  • Cand se va transa acest subiect?Astep cu mult interes optiunea Elvetiei care cu siguranta ca va opta pentru Gripen NG.Se barfeste ca si finlandezii cocheteaza cu ideea de a se dota cu Grifonul desi in prezent exploateaza FA18C/D.Nu inteleg de ce aceste tari nu se orienteaza obsedant doar spre F16, un aparat total ignorat, chiar si versiunile SH, frecate foarte bine de altii.

  • Elvetia va alege Gripen E/F sau pote doar E-uri acum cu Finlanda este mai cu cantec situatia nu situ exact dar se pare ca F/A 18 C/D-urile lor sunt destul de noi deci…nu vad sa cumpare ceva Gripen pana in 2020. Nordicii nu sunt obsedati de F 16 poate doar Danemarca si Norvegia fiindca nu aveau alternativa.

  • Ca tot e vorba de Gripen, am avut ocazia sa stau 10 zile pe langa baza aeriana ceha de la Caslav. Mai flacai, stiti cat de mult zboara baietasii aia? si nu stiu cum se face dar zburau exact cand era vremea mai proasta, pe vreme buna au zburat doar de revelion. DA,a se citi cu atentie,au zburat si de revelion. e si dupa cum va spuneam, din 10 zile au zburat in cel putin 6.
    Se pare ca asta inseamna Gripen, cost redus de operare. Alaturi de paserile de origine suedeza zburau si ALCA-urile de productie ceha, toate dupa 2000 si ceva facute. si ele la fel de des. Acum cehii vor sa dea inapoi Gripenele uzate si sa inchirieze altele. ce sa zic,stiu sa se orienteze. Oricum, a picat si la ei un ALCA in noiembrie 2012, chiar aproape de Caslav. Deci nu doar paserile cu resursa depasita cad…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: