Admiral Grigorovich

Doua fregate rusesti echipate cu sistemul de rachete Kalibr au traversat stramtorile turcesti urmand sa intre in componeta Gruparii Navale Ruse ce actioneaza in Marea Mediterana, in largul coastelor Siriei.

“Fregatele Admiral Grigorovich si Admiral Essen, apartinand Flotei Marii Megre executa un voiaj planificat din portul Sevastopol catre Marea Mediterana. In Momentul de fata, echipajele celor doua nave traverseaza stramtoarile Bosfor si Dardanele parasind Marea Neagra”, informa, intr-un comunicat emis sambata, biroul de presa al Flotei Marii Negre.

Pe parcursul voiajului, potrivit aceluiasi comunicat, cele doua nave au executat mai multe exercitii de antrenament. Mai exact, echipajele elicopterelor Kamov Ka-27PL au executat decolari si apuntari de antrenament, exersand si cautarea si urmarirea simulata a unor submarine.

Ambele fregate (clasa 11356) sunt echipate cu sistemul de rechete de coraziera Kalibr-NK si au executat, in cadrul unor participari anterioare la Gruparea Navala Rusa din Mediterana, lansari reale asupra unor tinte de pe teritoriul Siriei in cadrul operatiunii antiteroriste pe care rusii o desfasoara in aceasta tara.

Este foarte posibil ca si Admiral Makarov, a treia fregata clasa 11356 intrata in inventarul Flotei Marii Negre, aflata – asa cum va informam saptamana trecuta – in voiaj de transfer din Marea Nordului catre Marea Neagra, sa poposeasca pentru scurt timp in largul coastelor siriene pentru a oferi o mana de ajutor Gruparii Navale Ruse.

Marius Constantin