Marină

Grecia: Mare aplicatie navala

Drifting naval

Grecia a desfasurat recent una dintre cele mai mari mobilizari ale flotei intr-o aplicatie navala care a cuprins patru exercitii: Astrapi, pentru fregate, Ormi, desintat Comandamentului Navelor Rapide de Patrulare, Vronti, efectuat de vedete si Aigialos al Comandamentului Fortelor Amfibii.

Multe, multeee...

Pentu a conduce in paralel exercitiile, Marina Greciei a mobilizat un numar mare de nave si elicoptere. Defalcat, in Marea Egee s-au jucat 12 fregate, divizate in Escadrilele A si B, cel putin 15 nave rapide de atac si vedete, plus submarinele Papanikolis (S-120) si Triton (S-112). Comandamentul Naval al Elicopterelor a participat cu opt elicoptere pentru operatiunile de pe fregate. LST-urile au participat la exercitiul Aigialos, in timp ce suportul logistic a fost asigurat de navele Aliakmon si Prometheus.

Toate navele au fost timp de cinci zile in larg si au executat trageri cu munitie de razboi la tunurile OTO-Melara de 76 mm si sistemele anti-racheta Phalanx.

Operatiunile au avut loc atat ziua, cat si noaptea, incluzand decolari si aterizari nocturne ale elicopterelor participante la scenariile de cautare si distrugere a submarinelor.

Pe nocturna

Una dintre principalele faze ale marii aplicatii a inclus un atac din partea a peste patruzeci de avioane de lupta, in majoritate F-16 si F-4AUP, in timp ce flota era protejata cu avioane Mirage 2000EGM si au fost efectuate lupte aeriene simulate intre atacatori si aparatori.

Bravo lor, au cu ce. S-o fi speriat oare Turcia? 🙂

Sursa: Defence Greece

14 Comments

 • Armata aia degeaba o fi ea relativ numeroasă și bine echipată (cel puțin pentru o țară de dimensiunile lor), pentru că efectiv pot să facă ceva pe ea în momentul de față. Dacă se strâmbă cineva urât la ei, intră de tot în colaps economic și n-o mai scot la capăt până vine Marele Electron. Scuze, asta din urmă e o glumă din George Carlin 🙂

 • Ghici cine ar putea sa le atace flota fix cu F 16 si F 4 Phantom in zona lor….o fi Turcia, cam astia sunt dotati si au oarecare dorinta sa ii scarmene, acum nu stiu daca cheltuiala asta de bani s-o justifica cand ei nu au bani acum sa supravietuiasca ca stat?
  Cea maim mare amenintare pentru Grecia vine de la economia lor si tot de aici ar putea veni prabusirea armatei care pe hartie este formidabila dar….cate dintre sisteme le poti utiliza in lipsa banilor va ramane de vazut.

  • Bre fratilor,Grecia nu-i Somalia(cu al ei cuirasat).Criza nu e economica,ci doar financiara.Daca treaba se impute(ipotetic,pt. ca practic nu va fi nimic) grecul poate da bani pt. armata,ca are de unde.Isi reduce un pic nivelul de trai si gata.Grecul si cu criza si cu razboi la un loc tot va avea un nivel de trai peste al romanului.
   Apropos,cred ca suntem toti constienti ca,excluzand aliatii nesiguri de departe,armata greaca e cea care sta intre osmanlii si Dunare.Daca e sa vorbim ipoteze.

 • si-au dezmortit si ei oasele ptr marina turca.sa vada aia ca inca mai pot.parca ii vad ca vor incepe si aplicatii cu fortele terestre.ca de!ce-i seaca pe ei de criza!

 • Bai frate aici citesc despre fregate care sunt apărate de avioane Mirage 2000 ce sunt atacate de F-4,F-16 între care se desfășoară lupte aeriene simulate etc etc.

  Peste câțiva ani parcă citesc o știre pe Resboiu despre niște exerciții navale ale României în care Bricul Mircea,un monitor și una dintre fregate fac nușiu ce fel de exerciții(la cheu desigur,bani de motorină canci),și cum piloții de vânătoare români își imaginează cum simulează ei lupte aeriene,atacuri asupra grupării navale alea-alea.

  Binențeles toate sub privirea atentă a lu chiorete,amiral de flotă dispărută,devenit împărat după ce a furat alegerile și a lu lenuța,pe asta cred o fac regina din Sheba..

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: