Departamentul de stat american a aprobat vânzarea de elicoptere MH-60R Multi-Mission către Grecia, împreună cu echipamentul necesar la un preț în valoare de 600 de milioane de dolari.

MH-60R Seahawk

MH-60R Seahawk

Marina elenă va achiziționa până la șapte elicoptere echipate cu radare multi-mode APS-l 53 (V), sisteme de joasă frecvență și sisteme de ochire multi-spectrală AN / AAS-44C (V). Vânzarea include elicopterele navale pentru marină, precum și piese de schimb, sisteme, arme, instruire și suport.

Vânzarea propusă va îmbunătăți capacitatea Greciei de a răspunde amenințărilor actuale și viitoare. Elicopterul MH-60R Multi-Mission va oferi capacitatea de a efectua misiuni de atac la sol precum și anti-submarin, împreună cu capacitatea de a efectua misiuni secundare, printre care reaprovizionare, căutare și salvare și relee de comunicații.

Grecia nu va întâmpina nici o dificultate să integreze aceste elicoptere în forțele sale armate.  Furnizorul principal va fi Lockheed Martin Rotary și Mission Systems din Owego, New York.

Cristian Oancea