Aviaţie Marină

Germania va cumpara 31 de elicoptere anti-submarin NH90 Sea Tiger

Comitetul pentru buget al Parlamentului Germaniei a aprobat un contract în valoare de 2.3 miliarde de dolari pentru achizitia a 31 de elicoptere NH90 destinate Marinei. Informația a fost confirmată de către Ministerul german al Apărării.

NH90 Sea Lion

NH90 Sea Lion

Elicopterele, numite Sea Tiger, fac parte din cea de-a doua versiune navalizată a lui NH90 care va fi cumpărată de către Marina Germaniei și va înlocui cele 24 de elicoptere Westland Sea Lynx Mk. 88 aflate în dotarea curentă pentru misiunile de luptă împotriva submarinelor.

Alte 18 NH90, în versiunea Sea Lion, vor înlocui elicopterele navale Sea King.

Achiziția de de Sea Lion a suferit întârzieri succesive, fapt care l-a făcut pe șeful Marinei Germaniei să avertizeze în luna August a anului trecut că viitoarele întârzieri vor amenința înlocuirea elicopterelor Lynx.

Vorbind pe 25 Iunie la evenimentul care marca acceptarea de către Marina Germaniei a primului elicopter Sea Lion, Viceamiralul Andreas Krause a avertizat asupra întârzierilor cu Sea Tiger.

“Meanwhile, the Sea Tiger casts its shadow as the successor to the Sea Lynx. Unfortunately, we are already behind schedule again here. For the seamless transition we need the Sea Tiger here in 2024.”

Adică nici Germania nu mai e ce a fost.

Iulian Iamandi

2 Comments

  • Ce inseamna sa ai bani ! NH90 sare de 30 de milioane de euro pe elicopter plus costurile de exploatare. Nu mai pun ca si-au luat si fregate noi, F-125 se invarte pe la 700 de milioane de euro. Nu au nemtii o flota comparabila cu cea americana sau britanica insa raman o forta oricum. Si Germania are un potential enorm. In caz de nevoie cu tehnologia si cunostintele pe care le au, pot trece usor o parte mare din industrie la productia de razboi.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: