Luftwaffe va participa cu avioane Eurofighter Typhoon la misiunea de Poliție Aeriană Întărită în România

Eurofighter Typhoon - Luftwaffe

Eurofighter Typhoon – Luftwaffe

În contextul situației actuale de securitate, ambasadorul german Peer Gebauer declară:

“Germania se poziționează în continuare ferm alături de România. Începând de la mijlocul lunii februarie, Forțele Aeriene Germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter și soldați la măsura Poliție Aeriană Întărită Zona de Sud (Enhanced Air Policong Sout). Împreună cu Italia asigurăm securitatea spațiului aerian al NATO, ca parteneri de încredere, cu o contribuție vizibilă și de înaltă calitate. Aceasta reprezintă un semn clar al solidarității transatlantice și europene.

Solicitările privind retragerea trupelor NATO din România și revenirea la situația din anul 1997 trebuie respinse cu fermitate. Nu putem da ceasul înapoi cu 25 de ani. Apartenența României la NATO reprezintă o realizare esențială și nu poate fi pusă la îndoială de către terți.

Suntem foarte îngrijorați de situația actuală în regiune. Atitudinea Rusiei nu reprezintă doar o amenințare la adresa Ucrainei, ci afectează securitatea întregii Europe. De aceea, o nouă încălcare a suveranității Ucrainei ar atrage după sine un răspuns european ferm și comun.

În această privință, ministrul german al Afacerilor Externe, Annalena Baerbock, s-a exprimat categoric în cadrul reuniunii miniștrilor afacerilor externe din statele membre ale Uniunii Europene.”