Marină

Germania a livrat Israelului cea de-a doua corvetă Sa’ar 6

Navaliștii germani de la Thyssenkrupp Marine Systems (TKMS) au predat corveta INS Oz către marina israeliană, aceasta fiind a doua dintr-o serie de patru corvete Sa’ar 6 comandate de Israel.

Sa'ar 6

Sa’ar 6

Ceremoniile de botez și cea de livrare a navei au avut loc pe patru Mai.

TKMS construiește navele israeliene în cadrul unei asocieri cu Șantierele Navale Kiel.

Contractul pentru construirea a patru corvete tip Sa’ar 6 a fost semnat în luna Mai a anului 2015. După faza de proiectare, faza de construire a debutat în Februarie 2018 cu ceremonia de debitare a primei piese.

La numai cincisprezece luni de la prima piesă debitată, prima navă a părăsit docul. Aceasta a fost botezată INS Magen și a fost livrată Israelului în luna Noiembrie a anului 2020.

Următoarele două nave din seria de patru sunt programate pentru livrare anul acesta.

Marina Israeliană va echipa corvetele cu radare și sisteme de armament.

Sa’ar 6 vor forma coloana vertebrală a Marinei Israelului pentru următorii treizeci de ani.

Navele Sa’ar 6 măsoară 90 de metri lungime și au deplasamentul de aproximativ 2000 de tone.

Acestea vor dispune de sisteme care le vor permite combaterea rachetelor care se apropie pe traiectorie înaltă, adițional acestei capabilități corvetele vor avea la bord un elicopter Seahawk, sisteme Naval Iron Dome, Barak 8, precum și sisteme de război electronic, de supraveghere, detecție și apărare.

Iulian Iamandi

2 Comments

  • Foarte bune si pentru noi din pacate avem un presedinte de etnie germana si nu suntem in stare sa legam o afacere cu nemtii .Eu as cumpara tancuri ,ifv-uri boxer fregate corvete si submarine .Fata de ce produce Franta in domeniul naval preturile sunt la jumatate .ROMANIA are sanse multe sa conlucreze cu alte state sa se dezvolte din pacate nu exista viziune .Romania NU INVESTESTE DELOC IN INDUSTRIA DE ARMAMENT DE 30 ANI .GRESEALA MARE DEOARECE BANII CEI MAI MULTI SI MAI REPEDE SE FAC CU ARME .ROMANIA NU DEZVOLTA ABSOLUT NIMIC .PACAT PACAT CA AVEM POTENTIAL SI RELATII BUNE CU MULTE STATE .PAI DACA NU INVESTESTI ACUM CAND VEI INVESTII CAND VINE RAZBOIUL SI ESTI CU CHILOTEII IN VINE .

    • La noi problema cea mai mare este tergiversarea contractelor. Chiar si putinele achizitii facute sunt blocate prin contestatii. In afara de 2-3 programe gen Patriot sau Himaars in rest nu s-a finalizat nimic. Inca mai avem batrana PM86 ca arma standard in loc de Beretta si la cum merg lucrurile, cred ca sunt sanse ca venerabila PM86 sa mai ramana ani buni de acum in dotarea trupelor.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: