Luni, 12 decembrie, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, s-a desfășurat, în prezența șefului Forțelor Terestre Române, generalul-locotenent Iulian Berdilă, ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului Componentei Terestre, între generalul de brigadă Florin-Marian Barbu și generalul-maior Constantin-Adrian Ciolponea.
Ceremonia a debutat cu prezentarea onorului, moment urmat de intonarea Imnului Național al României.

În cuvântul său, generalul de brigadă Florin-Marian Barbu a mulțumit colectivului pentru susținerea acordată pe toată perioada activității desfășurată la comanda Comandamentului Componentei Terestre și a transmis asigurări că și în noua poziție pe care o va ocupa în cadrul Statului Major al Apărării, va sprijini constant și aplicat îndeplinirea cu succes a misiunii Forțelor Terestre Române.

Transmitem întreaga noastră recunoștință generalului de brigadă Florin-Marian Barbu pentru munca depusă și urăm succes deplin noului comandant al structurii pentru îndeplinirea obiectivelor de performanță specifice actului de comandă!
* * *
Generalul-maior Constantin-Adrian Ciolponea a devenit ofițer în anul 1988, după absolvirea Școlii militare de ofițeri activi „Nicolae Bălcescu”, din Sibiu, arma infanterie și a urmat studiile Universității Naționale de Apărare „Carol I”, pe care a absolvit-o în 2004. A fost numit locțiitor al comandantului Corpului Multinațional Sud-Est (MNC-SE) în luna martie 2021, anterior, îndeplinind funcția de Reprezentant al Statului Major al Apărării la Comandamentul Suprem al Forțelor Aliate din Europa (SHAPE).
Pe parcursul carierei militare, a deținut numeroase poziții de comandă și stat major, în domenii precum instrucție și operații, cercetare, operații speciale, parașutare, atât în țară, cât și în afara teritoriului național.
De asemenea, a executat misiuni de scurtă și lungă durată în Republica Democrată Congo (2000-2001), Afganistan (2008, 2010 și 2013) și Kosovo (2009).
Sursa: Revista Forțelor Terestre
Text: Critina Miia
Foto: Cristina Miia, Marian Lungu