MiG-25 P Syria

Bashar Assad a ordonat azi noapte ca toate paserile ţerii – alea de vânătoare-bombardament – să fie priponite la sol. Minunata idee i-a venit lui Assad după ce colonelul Hasan Merhi al-Hamadeh a tulit-o în Iordania la bordul unui MiG-21.

Oficialităţile din Damasc au atras atenţia ca ziua dezertării colonelului al-Hamadeh a coincis cu cea în care Washingtonul a ales să confirme că ofiţeri aparţinând CIA au fost prezenţi în sudul Turciei pentru a ajuta Armata Liberă Siriană în lupta lor împotriva guvernului Sirian.

Oficialii sirieni sunt convinşi că şi dezertaţiunea a fost organizată tot de către americani şi că mai multe sunt pe ţeavă pentru a demonstra că boborului sirian că bână şi cea mai fidelă barte a armatei siriene, aviaţia i-a scăbat din mâini dictadorului. D-astea, ieftine.

Hm. Eu aş zice că s-au înţepat şi că e invers: americanii i-au sucit minţile colonelului al-Hamadeh cu ciocolăţi, oglinjoare şi poze cu Jenna Jameson pentru a-l face să poftească la democraţie. Dupe aia, nea’ Assad a pus boticul şi a ordonat ca toate paserile să rămână la sol – fapt ce va conveni de minune planurilor de atac franco-internaţionale.

Zic franco… pentru că vecinii şi prietenii franceji ţopăie de nerăbdare să mai pocnească o ţară.

Bun. Şi acum, felia a doua a ştirii.

Sursele sursei noastre, adică Debkafile, au aflat că nea al-Hamadeh cel colonel a decolat de pe baza aeriană Khalkhala aflată între oraşele sudice Deraa şi Suweida din vecinătatea munţilor Druze.

MiG-ul, conform Debkafile, aparţinea Brigăzii 73 Aeriene, iar pilotul, conform aceleiaşi surse, făcea parte din Divizia 20 a Forţelor Aeriene Siriene, unde comanda o escadrilă de testări cu MiG-21.

Şi d-asta nu s-a prins nimeni când colonelul al-Hamadeh a făcut fâl-fâl din eleroane… (chiar vroiam să zic mai multe, dar Griffon e prins cu jobul în minutele astea şi nu am găsit nici un pilot onlai’ pe messenger ca să pun una din întrebările mele stupide, gen “Cătălin, avionul are claxon?”… dar, lasă că nici ei nu se pricep la tancuri!).

Şi uite aşa, al-Hamadeh a întors cu frâna de mână şi apoi a tras o urcare prin răsturnare (ca la bară), apoi a făcut ţuşti ca melcul şi a şi început să strige în radio către turnul de control al bazei aeriene iordaniene Al Hussein că vrea să aterizează şi el forţat.

– Resboiu –