Racheta purtătoare cu combustibil solid Kuaizhou-11 este programată pentru lansarea de debut în prima jumătate a anului 2018 – anunță dezvoltatorul și constructorul rachetei, China Aerospace Science and Industry Corp (CASIC).

Kuaizhou-11

Kuaizhou-11

Zhang Di, oficial din CASIC, a anunțat că activitățile de pregătire pentru lansare au fost completate, iar racheta va plasa în spațiu șase sateliți în această primă misiune.

Kuaizhou – nume care în traducere înseamnă navă rapidă – este o rachetă purtătoare ieftină, cu combustibil solid, foarte fiabilă și cu perioada de pregătire a lansării scurtă.

Costul de lansare al rachetelor Kuaizhou a fost redus la 5000 de dolari per kilogram de încărcătură, ceea ce este considerabil sub prețul competitorilor internaționali, a declarat Zhang.

Cu o masă la lansare de 78 de tone, racheta a fost proiectată să plaseze sateliți în orbita joasă a Pământului și în orbita sincronă a Soarelui.

În luna Ianuarie a anului 2017, racheta Kuaizhou-1A a lansat în spațiu trei sateliți în cadrul primei misiuni comerciale.

Kuaizhou - seria de rachete purtatoare

Kuaizhou – seria de rachete purtatoare

Seria de rachete Kuaizhou are la bază rachetele antisatelit și antibalistice dezvoltate de către CASIC. Dezvoltarea rachetelor KZ a demarat în anul 2009

Prima lansare a avut loc pe 25 Septembrie 2013, de la cosmodromul Jiuquan Satellite Launch Center cu o rachetă Kuaizhou-1.

Deci, China a transformat dintr-un sistem de reacție rapidă ASAT și ABM… un sitem de reacție rapidă pentru plasarea sateliților în orbită. Tare!

Ei, păi chiar e tare și nu e singura chestie tare din articol. Numai că, pentru a-l citit în întregime va trebui să dați un click aici.

Da, e de pe saitul nostru despre cosmos.

Iulian Iamandi