Fregata Regele Ferdinand şi-a încheiat, la sfârșitul lunii octombrie, misiunea în cadrul Operaţiei NATO Sea Guardian, din Marea Mediterana, și se îndreaptă spre Marea Neagră.

F-221 Regele Ferdinand

F-221 Regele Ferdinand

Gruparea navală din care a făcut parte și nava militară românească a monitorizat traficul maritim din numeroase raioane ale bazinului de est al Mediteranei, pentru descurajarea acţiunilor ilegale pe mare și pentru asigurarea unui climat de siguranţă în apele internaţionale.

În perioada petrecută în largul Mediteranei, fregata Forțelor Navale Române a monitorizat, 24 de ore din 24, raioanele maritime repartizate, precum cele din zona Canalului Suez, cu un trafic maritim comercial intens, dar și raioane din largul coastelor siriene, în apropierea unor zone în care se desfăşoarăacţiuni militare, iar grupele de boarding (inspecție și control) au executat vizite de promovare a scopurilor Operației Sea Guardian la trei nave comerciale civile.

Fregata Regele Ferdinand este comandată de comandorul Marian Ioan și are un echipaj alcătuit din 240 de militari.

Participarea fregatei ”Regele Ferdinand” la Operația NATO Sea Guardian a contribuit la consolidarea procedurilor standard de operare ale militarilor din Forțele Navale Române, în vederea asigurării suportului operațional oportun pentru partenerii din Alianță.

Biroul informare șirelații publice